Προπαραγγελίες για την υπηρεσία δορυφορικού ίντερνετ Starlink ξεκίνησε να δέχεται η SpaceX, σύμφωνα με την imerisia, καθώς προχωρά με γοργούς ρυθμούς η δοκιμαστική λειτουργία του φιλόδοξου εγχειρήματος.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να εισαγάγουν το email τους και μία διεύθυνση υπηρεσίας στον ιστότοπο της Starlink, με το κόστος της προπαραγγελίας να ανέρχεται στα 99 δολάρια.

Σύμφωνα με την εταιρεία του Ελον Μασκ, η υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη για ορισμένες περιοχές «στα μέσα έως τέλη του 2021», ενώ στις υπόλοιπες «μέσα στο 2022». Οι πρώτες περιοχές στις οποίες θα είναι διαθέσιμο το δορυφορικό ίντερνετ είναι ΗΠΑ, Καναδάς και Ηνωμένο Βασίλειο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο site διευκρινίζεται ότι οι προπαραγγελίες «επιστρέφονται πλήρως», υπογραμμίζοντας ότι «η κατάθεση δεν εγγυάται τη λειτουργία της υπηρεσίας». Τονίζεται ακόμη ότι μπορεί να χρειαστούν «έως και έξι ή περισσότεροι μήνες για την εκπλήρωση της προπαραγγελίας», γεγονός που εξαρτάται από τη γεωγραφική τοποθεσία του χρήστη.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα πιλοτικής λειτουργίας της υπηρεσίας που ξεκίνησε τον Οκτώβριο κοστίζει 99 δολάρια τον μήνα, συν 499 δολάρια για την παραγγελία και αποστολή του kit της Starlink, το οποίο περιλαμβάνει router και δορυφορικό πιάτο.

Στόχος της εταιρείας είναι η δημιουργία ενός «αστερισμού», στην ουσία ενός πλέγματος δορυφόρων που θα εξασφαλίζουν πρόσβαση στο γρήγορο Internet από οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη, για την οποία η εταιρεία έλαβε προ διετίας άδεια από τις αρμόδιες αρχές των ΗΠΑ για εκτόξευση 11.943 δορυφόρων. Στόχος της είναι ως το 2024 να έχει θέσει σε τροχιά 4.425 δορυφόρους.

Στους τρεις μήνες της δοκιμαστικής λειτουργίας, η SpaceX υποστηρίζει ότι έχει 10.000 συνδρομητές μόνο στις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις