Η πολωνική εταιρία CD Projekt Red, η οποία κυκλοφορεί δημοφιλή βιντεοπαιχνίδια όπως το Cyberpunk 2077 και το Witcher 3, φαίνεται πως έπεσε θύμα ηλεκτρονικής επίθεσης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρίας, χάκερς κατάφεραν να παραβιάσουν το σύστημά της και απέκτησαν τον πηγαίο κώδικα του Cyberpunk 2077, του Witcher 3, του Gwent καθώς και μιας «ακυκλοφόρητης εκδοχής του Witcher 3».

Τώρα οι χάκερ απειλούν ότι θα διαρρεύσουν τους κώδικες παρέα με νομικά και οικονομικά δεδομένα της εταιρείας αν δεν λάβουν τα λύτρα που ζητούν αλλά η εταιρία τονίζει ότι δεν πρόκειται να έρθει σε κανενός είδους διαπραγμάτευση μαζί τους.

«Εάν δεν έρθουμε σε συμφωνία, οι κώδικες θα τεθούν προς πώληση ή θα διαρρεύσουν στο διαδίκτυο, ενώ τα έγγραφα θα δοθούν σε δημοσιογράφους που ασχολούνται με το gaming» ήταν το μήνυμα των χάκερς προς την CD Projekt Red.

Η εταιρεία έχει ήδη ενημερώσει τις αρχές για το συμβάν και όσο διεξάγεται έρευνα δηλώνει πως λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μετριάσει τις συνέπειες της επίθεσης.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις