Πυρκαγιά ξέσπασε στο κτίριο της OVH Data Center στο Στρασβούργο της Γαλλίας, δημιουργώντας προβλήματα σε χιλιάδες ιστοσελίδες και εταιρείες, που περιλαμβάνουν γνωστές σελίδες όπως WP Rocket και Imagify.

Η OVH που κάνει το hosting σε χιλια΄δες ιστοσελίδες σε όλη την Ευρώπη κι τον κόσμο ανακοίνωσε:
«Αντιμετωπίζουμε ένα πολύ σημαντικό θέμα στο Data Center μας στο Στρασβούργο, όπου εντοπίστηκε φωτιά στο κτίριο SBG2. Οι πυροσβέστες ήρθαν άμεσα αλλά δεν μπορούν να φέρουν υπό έλεγχο τις φλόγες. Όλη η περιοχή έχει εκκενωθεί, που αφορά υπηρεσίες από τα SBG1, 2, 3 και 4.»

Αυτό που ακολούθησε, είναι τα προβλήματα που αντιμετώπισαν άλλες ιστοσελίδες και υπηρεσίες, που φιλοξενούσε η OVH, με κάποιες από αυτές να είναι οι WP Rocket, Imagify.

Τα προβλήματα όμως δεν επηρέασαν μόνο ιστοσελίδες, καθώς και παιχνίδια που χρησιμοποιούσαν servers για το online κομμάτι, αντιμετώπισαν παρόμοια θέματα. Ένα από αυτά είναι το Rust, του οποίου τα δεδομένα χάθηκαν και δεν μπορούν να επαναφέρουν.

Για την ώρα είναι άγνωστο αν η OVH μπορέσει να επαναφέρει κάποια δεδομένα από τους servers της και τα νέα είναι άσχημα για όσους δεν κράτησαν back up

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις