Ένας ψηφιακός φόρος τιμής για μια ιστορική κληρονομιά πολιτιστικού εμπλουτισμού τόσο για τους Νεοϋορκέζους όσο και για τις διεθνείς κοινότητες, το Doodle σήμερα γιορτάζει την 151η επέτειο του Μητροπολιτικού Μουσείου Τέχνης.

Το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης ιδρύθηκε το 1870 από μια ομάδα Αμερικανών πολιτών – επιχειρηματίες και χρηματοδότες, καθώς και κορυφαίους καλλιτέχνες και στοχαστές της εποχής – που ήθελαν να δημιουργήσουν ένα μουσείο για να φέρουν την τέχνη και την εκπαίδευση τέχνης στον αμερικανικό λαό. Εκείνη την ημέρα το 1870, το μουσείο ενσωματώθηκε επίσημα και αμέσως μετά απέκτησε το πρώτο του έργο τέχνης: μια ρωμαϊκή σαρκοφάγο.

Το Met έχει φτάσει πολύ μακριά από την πρώτη εμφάνιση για να γίνει το μεγαλύτερο μουσείο τέχνης της Νέας Υόρκης, με μια μόνιμη συλλογή πάνω από 1,5 εκατομμύρια αντικείμενα, που εκτείνεται σε περισσότερα από 5.000 χρόνια από σχεδόν κάθε γωνιά του πλανήτη. Μια δειγματοληψία των πολλών έργων τέχνης που βρέθηκαν στο The Met σήμερα απεικονίζεται στο σημερινό έργο τέχνης Doodle – συμπεριλαμβανομένου ενός βυζαντινού ψηφιδωτού δαπέδου από το 500-550 μ.Χ., η πανοπλία του Γερμανού αυτοκράτορα Ferdinand I από τον 16ο αιώνα, ένα περίπλοκο παραδοσιακό Lakota / Teton Sioux φόρεμα με χάντρες και η ζωγραφική “Αυτοπροσωπογραφία” του Samuel Joseph Brown, Jr από τη δεκαετία του 1940.

Είτε είστε τακτικοί Met είτε προγραμματίζετε το πρώτο σας ταξίδι στο Μουσείο, φροντίστε να δείτε τον μπλε κεραμικό ιπποπόταμο από το Μέση Βασιλείο της Αιγύπτου με το ψευδώνυμο “William”.

Μια ανεπίσημη μασκότ του The Met, μπορεί σύντομα να γίνει το αγαπημένο σας μέρος της συλλογής.

Χρόνια πολλά στο The Met και από το Flash.gr

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις