Θέμα μερικών εβδομάδων είναι η υλοποίηση της ψηφιακής ανανέωσης των διαβατηρίων, ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται και το ψηφιακό γνήσιο της υπογραφής μέσω του Gov.gr. Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, προέβη στις σχετικές ανακοινώσεις, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».

«Έχουμε συμφωνήσει με τον κ. Θεοδωρικάκο να αποσυμφορηθούν οι αστυνομικές υπηρεσίες. Θέλουμε να κάνουμε κι άλλα πράγματα που γίνονται ήδη σε άλλες χώρες. Όπως για παράδειγμα, η ανανέωση των διαβατηρίων. Είναι θέμα μερικών εβδομάδων», είπε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Reuters

MyHealth

Σχετικά με την εφαρμογή MyHealth, o κ. Πιερρακάκης τόνισε ότι παρέχει στους πολίτες πλήρη πρόσβαση στο ιστορικό των ιατρικών συνταγών και παραπεμπτικών τους.

«Την πιστεύουμε πολύ ως εφαρμογή, γιατί ο φάκελος υγείας πρέπει να γίνει ψηφιακός. Στο σύστημα της συνταγογράφησης είχαν πρόσβαση μόνο οι γιατροί. Δεν είχαμε όμως εμείς πρόσβαση στα δεδομένα μας. Πλέον όμως έχουμε μέσω αυτής της εφαρμογής» είπε χαρακτηριστικά. «Δημιουργήσαμε αυτή την εφαρμογή για να βλέπει ο κάθε πολίτης όχι μόνο τη συνταγογράφηση του αλλά και να λαμβάνει ιατρικές βεβαιώσεις. Όποιος για παράδειγμα χρειαστεί βεβαίωση για το γυμναστήριο, μπορεί να τη βρει εκεί» πρόσθεσε ο υπουργός.

«Είναι πολύ σπουδαίο για το ΕΣΥ να έχει αυτόν τον φάκελο και για τους πολίτες να έχουν ιδιοκτησία στα πράγματα που τους αφορούν» σημείωσε και εξήγησε ότι δεν τίθεται θέμα ασφαλείας, καθώς υπάρχουν οι απαραίτητες δικλείδες. Έκανε δε γνωστό ότι στην πορεία θα προστεθούν στην εφαρμογή πράγματα που έχουν να κάνουν με τις εξετάσεις που έχουν γίνει σε διαγνωστικά κέντρα και νοσοκομεία.

Reuters

Freedom Pass

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης αναφέρθηκε και στην πλατφόρμα freedom pass data που αφορά στο πακέτο δεδομένων μεγέθους 50GB στους νέους 15-17 ετών που έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού. Έκανε γνωστό ότι με το άνοιγμα της πλατφόρμας έγιναν 14.000 αιτήσεις και έχουν ήδη πιστωθεί τα 50 GB σε 11.000 παιδιά.

Τρίτη δόση για άνω των 50 ετών

Όσον αφορά τον εμβολιασμό της ηλικιακής ομάδας των 50 ετών και άνω με την αναμνηστική δόση, τόνισε ότι «130.000 πολίτες έσπευσαν να εμβολιαστούν», σημειώνοντας ότι «υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον». Επανέλαβε μάλιστα ότι «όσοι δεν έχουν ψηφιακές δεξιότητες μπορούν να απευθυνθούν στα φαρμακεία».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις