Μία άκρως ενδιαφέρουσα υπηρεσία ενεργοποιεί στην Βρετανία η Τoyota, με στόχο να φρεσκάρει τα αυτοκίνητα των πρώην πελατών της και να τους δώσει έξτρα ζωή και να πωληθούν σε νέους πελάτες.

Το νέο project της Toyota Βρετανίας θα το αναλάβει ένα νέο τμήμα της εταιρίας με την ονομασία Kinto, το οποίο θα ασχολείται αρχικά με τα οχήματα στόλων της Toyota στην χώρα.

H εταιρία θα παίρνει πίσω στο εργοστάσιο τα αυτοκίνητα μετά τον πρώτο κύκλο της ζωής του, και θα το ανακαινίζει με τα υψηλότερα δυνατά στάνταρ, έτσι ώστε ο νέος ιδιοκτήτης να απολαμβάνει ένα αυτοκίνητο όσο πιο κοντά στο καινούργιο γίνεται.

Η ίδια διαδικασία θα μπορεί να γίνει και για ένα τρίτο κύκλο ζωής του αυτοκινήτου και μετά από αυτό, σε ένα διάστημα περίπου 10 ετών, η Toyota θα εστιάσει τις προσπάθειές της στην καλύτερη δυνατή ανακύκλωση των εξαρτημάτων του αυτοκινήτου.

Όπως αναφέρει το newsauto, κάθε κύκλος ζωής υπολογίζεται στα δύο με τρία χρόνια ενώ η ανακατασκευή θα γίνεται στο εργοστάσιο στο Βurnaston.

Ο στόχος αυτής της ενέργειας, πέρα από τα οικολογικά οφέλη, ιδίως με τα ηλεκτρικά μοντέλα, είναι το να δοθεί έμφαση στην αποφυγή της σπατάλης και στην μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεις στην παραγωγή νέων οχημάτων.

Μία αντίστοιχη προσπάθεια έχει κάνει και η Volvo αλλά αφορά μόνο εξαρτήματα ενός αυτοκινήτου και όχι το όχημα στο σύνολό του όπως κάνει η Τoyota, η οποία με αυτόν τον τρόπο ενισχύει ακόμα περισσότερο την αντίληψη των καταναλωτών για την ποιότητα των αυτοκινήτων της.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις