Χιλιάδες χρήστες του Twitter ανέφεραν προβλήματα πρόσβασης, τη Δευτέρα, με την εταιρεία του Έλον Μασκ να δηλώνει, αργότερα, ότι επιδιόρθωσε τις τελευταίες από μια σειρά βλαβών στην πλατφόρμα.

Το Twitter παρουσίασε προβλήματα σύνδεσης, τη Δευτέρα, σε διαδικτυακούς συνδέσμους από την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης και άλλους δικτυακούς τόπους. Με tweet του, ο Έλον Μασκ έγραψε ότι μια μικρή αλλαγή στο εργαλείο πρόσβασης σε δεδομένα της πλατφόρμας είχε προκαλέσει το πρόβλημα.

Οι σύνδεσμοι, που στέλνουν οι χρήστες προς άλλες σελίδες και περιεχόμενα στο Διαδίκτυο, δεν λειτουργούσαν σήμερα για χρονικό διάστημα που κυμάνθηκε από μισή έως σχεδόν μια ώρα στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, το οποίο παρουσιάζει αλυσιδωτές βλάβες επί εβδομάδες.

Μισή ώρα αργότερα, οι σύνδεσμοι λειτουργούσαν εκ νέου και οι αναφορές προβλημάτων στον ειδικευμένο δικτυακό τόπο Downdetector άρχισαν να μειώνονται, αφότου ξεπέρασαν τις 8.000.

Ο λογαριασμός τεχνικής υποστήριξης του Twitter έγραψε στο εν λόγω μέσο κοινωνικής δικτύωσης ότι το πρόβλημα επιλύθηκε και «τα πράγματα αναμένεται να λειτουργήσουν κανονικά».

Η ομάδα υποστήριξης του Twitter Inc είχε αναφέρει νωρίτερα ότι «ορισμένα τμήματα του Twitter ενδέχεται να μην λειτουργούν όπως αναμένεται, αυτήν τη στιγμή. Κάναμε μια εσωτερική αλλαγή, που είχε κάποιες ακούσιες συνέπειες. Εργαζόμαστε για αυτό τώρα και θα δώσουμε μια ενημέρωση όταν αυτό διορθωθεί».

Το παρατηρητήριο Διαδικτύου NetBlocks ανακοίνωσε ότι η βλάβη αυτή επηρέασε επίσης το περιεχόμενο εικόνας και βίντεο, στην έκτη μεγάλη διακοπή της λειτουργίας του Twitter το 2023, σε σύγκριση με τρεις την ίδια περίοδο πέρυσι.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις