Η Meta σχεδιάζει την κυκλοφορία μιας νέας εφαρμογής, στην προσπάθειά της να ανταγωνιστεί το Twitter.

Εκπρόσωπος της μητρικής εταιρείας του Facebook και του Instagram ανέφερε σε γραπτή δήλωση, μέσω email στο Reuters, ότι «εξερευνούμε ένα αυτόνομο αποκεντρωμένο κοινωνικό δίκτυο για την κοινή χρήση ενημερώσεων κειμένου».

Ο εκπρόσωπος της Meta εξήγησε, ακόμη: «Πιστεύουμε ότι υπάρχει η ευκαιρία για έναν διαφορετικό χώρο, στον οποίο οι χρήστες θα μπορούν να μοιράζονται έγκαιρη ενημέρωση για τα ενδιαφέροντά τους».

Η εφαρμογή της Meta θα βασίζεται σε παρόμοιο πλαίσιο με εκείνο του Mastodon, ενός κοινωνικού δικτύου παρόμοιου με το Twitter, το οποίο κυκλοφόρησε το 2016. Δεν είναι σαφές πότε αναμένεται να κυκλοφορήσει η εφαρμογή.

Όπως αναφέρει το Reuters, μια τέτοια εφαρμογή θα επέτρεπε στη Meta να επωφεληθεί από το χάος που επικρατεί στο Twitter, από τότε που ανέλαβε την εταιρεία ο Έλον Μασκ. To Twitter πασχίζει να κρατήσει τη διαφημιστική του βάση. Εταιρείες απέσυραν τις δαπάνες, μετά την επαναφορά λογαριασμών που είχαν τεθεί σε αναστολή και την κυκλοφορία μιας επαλήθευσης λογαριασμού επί πληρωμή, η οποία είχε ως αποτέλεσμα απατεώνες να παριστάνουν τις εταιρείες.

Τα σχέδια της Meta έρχονται σε μια εποχή που η μεγαλύτερη πλατφόρμα της, το Facebook, αγωνίζεται να προσελκύσει ένα νεότερο κοινό, ενώ οι τεράστιες επενδύσεις της στο metaverse -έναν εικονικό χώρο όπου οι χρήστες αλληλεπιδρούν και εργάζονται- δείχνουν ελάχιστα σημάδια απόδοσης, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα.

Το Instagram αντιμετωπίζει, επίσης, σκληρό ανταγωνισμό λόγω εφαρμογών όπως το TikTok.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις