«Βόμβα» στο ελληνικό μπάσκετ: Ο Ιωάννης Παπαπέτρου αποσύρεται στα 31 του - Ο λόγος της απόφασης
Μέσω ανάρτησης στο Instagram, ο Ιωάννης Παπαπέτρου ανακοίνωσε πως αποφάσισε να σταματήσει το μπάσκετ στα 31 του.

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου, στα 31 του, γνωστοποίησε την απόφαση του να αποσυρθεί από την ενεργό δράση. Ο Έλληνας φόργουορντ έφτασε σε αυτή την απόφαση λαμβάνοντας υπόψιν του λόγω των προβλημάτων τραυματισμών που αντιμετώπιζε.
Ο Παπαπέτρου στη δημοσίευση του ευχαρίστησε τις ομάδες στις οποίες αγωνίστηκε (Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός και Παρτίζαν), ενώ τόνισε πως «τα σημάδια ήταν ήδη εκεί», παρά την ενθάρρυνση από τους γιατρούς.
Η καριέρα του ξεκίνησε από τον Ολυμπιακό, όπου παρέμεινε για πέντε χρόνια πριν αλλάξει «στρατόπεδο» και πάει στον Παναθηναϊκό. Ακολούθησε ένα πέρασμα από την Παρτίζαν, πριν επιστρέψει στους «πράσινους» και κατακτήσει το έβδομο αστέρι την περασμένη σεζόν. Μεταξύ άλλων έχει κατακτήσει πρωταθλήματα Ελλάδας, τρία κύπελλα, ένα σούπερ καπ, την EuroLeague του 2024 με τον Παναθηναϊκό καθώς και την Αδριατική Λίγκα με τους «ασπρόμαυρους» της Σερβίας το 2023.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Παπαπέτρου
«Από που να ξεκινήσω. Στη ζωή, υπάρχουν στιγμές που, ακόμη κι αν ξέρεις ότι έρχονται, παραμένουν απίστευτα δύσκολες να τις αντιμετωπίσεις.
Πριν από δύο χρόνια, τον Οκτώβριο του 2023, ενώ ταξίδευα στο Κατάρ για την εγχείρηση στο γόνατό μου, μια σκέψη πέρασε για πρώτη φορά από το μυαλό μου: ίσως το ταξίδι μου ως μπασκετμπολίστας να έφτανε στο τέλος του. Οι γιατροί προσπάθησαν να με ενθαρρύνουν, αλλά τα σημάδια ήταν ήδη εκεί.
Δεν είναι το τέλος που είχα φανταστεί, πίστευα ότι το τελευταίο σφύριγμα θα ακουγόταν πολύ αργότερα. Αλλά ένας φίλος μου είπε κάποτε: ''Οτιδήποτε συμβαίνει στη ζωή, μπορεί να εξελιχθεί σε κάτι καλό ή μπορεί να εξελιχθεί σε κάτι κακό. Από το μεγαλύτερο καλό μπορεί να προκύψει κακό και από το μεγαλύτερο κακό, μπορεί να προκύψει κάτι καλό.
Η ζωή είναι απρόβλεπτη. Με αυτή τη νοοτροπία και με σεβασμό προς τον εαυτό μου, έλαβα αυτή την απόφαση.
Πρώτα από όλα, θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου, τους φίλους μου και όλους όσους περπάτησαν σε αυτό το μονοπάτι μαζί μου. Αυτοί που στάθηκαν δίπλα μου όχι μόνο σε στιγμές χαράς αλλά και κυριότερα στον πόνο και την αποτυχία.
Είμαι ευγνώμων σε κάθε πρόεδρο, μέλος διοίκησης, προπονητή, συμπαίκτη και ιδίως το σταφ κάθε ομάδας πίσω από τις κάμερες. Οι προσπάθειές του, συχνά δεν τις βλέπει ο κόσμος, έκανε την ζωή μου πιο εύκολη καθημερινά.
Σε όλους όσους με υποστήριξαν, ακόμα σε αυτούς που με κριτικάρανε, ευχαριστώ. Τα τελευταία 12 χρόνια που έπαιζα μπάσκετ επαγγελματικά ήταν ένα δώρο. Η ζωή έχει τα πάνω και τα κάτω της και πάντα προσπαθούσα να συγκεντρώνομαι στα καλά. Σε κάθε ομάδα στην οποία είχα την τιμή να εκπροσωπήσω, Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό και Παρτιζάν, σας ευχαριστώ».
Το μήνυμα της EuroLeague
«Ο Ιωάννης Παπαπέτρου ανακοίνωσε την απόσυρση του από το μπάσκετ. Συγχαρητήρια για την σπουδαία σου καριέρα και σου ευχόμαστε τα καλύτερα σε αυτή τη καινούρια αρχή».