Κιμ Γιόνγκ Ουν θάνατος: Πληθαίνουν κάθε μέρα τα σενάρια και οι αντικρουόμενες πληροφορίες για την υγεία του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, χωρίς όμως να μπορούν να επαληθευτούν.  Αυτή τη φορά, τη σκυτάλη πήρε ένας βορειοκορεάτης νομοθέτης, που έχει αυτομολήσει στη Νότια Κορέα, του Τζι Σονγκ-Χο, και ο οποίος ισχυρίζεται πως ο Κιμ «είναι κατά 99% νεκρός και έχασε τη ζωή του μετά από επιπλοκές σε χειρουργική επέμβαση, στην οποία υπεβλήθη».

Ο ίδιος βορειοκορεάτης πολιτικός ανέφερε, μάλιστα, μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, πως οι αρχές της χώρας θα ανακοινώσουν τον θάνατο του ηγέτη τους μέσα στο Σαββατοκύριακο. «Αναρωτήθηκα για πόσο καιρό θα μπορούσε να αντέξει μετά από καρδιαγγειακή επέμβαση. Έχω ενημερωθεί ότι ο Κιμ πέθανε το περασμένο Σαββατοκύριακο», δήλωσε ο Τζι και συνέχισε: «Δεν είναι 100% σίγουρο, αλλά μπορώ να πω ότι η πιθανότητα είναι στο 99%. Πιστεύεται ότι η Βόρεια Κορέα αντιμετωπίζει ένα περίπλοκο ζήτημα διαδοχής».

Ο Τζι Σονγκ-Χο δεν αποκάλυψε την πηγή των πληροφοριών του και ο ισχυρισμός του δεν μπορεί να επαληθευτεί από ανεξάρτητη πηγή, ανέφερε το ίδιο δημοσίευμα. Ακόμη, πρόσθεσε ότι η αδερφή του βορειοκορεάτη ηγέτη, η Κιμ Γιο Γιόνγκ, είναι πιθανό να αναλάβει τα καθήκοντά του σε περίπτωση θανάτου του. Ο Ουν είχε ήταν απών από τον εορτασμό των γενεθλίων του παππού του, του ιδρυτή του έθνους, Kim Il Sung, στις 15 Απριλίου, πυροδοτώντας εικασίες για την υγεία του. Σύμφωνα με όσα κυκλοφόρησαν, φέρεται να υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στις 12 Απριλίου στο νομαρχιακό θέρετρο Χουνγκσάν του Όρους Κουμγκάνγκ και ανάρρωνε σε μια βίλα στη περιοχή.

Στο μεταξύ, ο διευθυντής του Γραφείου Εθνικής Ασφάλειας της Ταϊβάν, αναφέρθηκε στον Κιμ σε μια κυβερνητική ακρόαση την Πέμπτη, λέγοντας ότι ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας είναι «άρρωστος» και η χώρα του θα βρεθεί σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση που χρειαστεί να οριστεί ο διάδοχός του.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις