Αποτροπιασμός στη βρετανική κοινή γνώμη για το φρικτό έγκλημα που σημειώθηκε με δράστη έναν άνδρα, ο οποίος έκοψε τον λαιμό της γυναίκας και της έφηβης κόρης του. Οι γείτονες ακούγοντας τις φωνές έσπευσαν στο σημείο και κυνήγησαν τον άνδρα, ακινητοποιώντας τον πριν καταφέρει να εξαφανιστεί, σύμφωνα με τον Guardian. Η Αστυνομία έσπευσε στο σημείο όταν γείτονες πήραν έντρομοι τις Αρχές ακούγοντας ουρλιαχτά από σπίτι στο Σάλισμπερι.

Οι αξιωματικοί ανακάλυψαν το άψυχο σώμα μιας 18χρονης, ενώ βρήκαν άλλη μια γυναίκα, η οποία ήταν βαρύτατα τραυματισμένη. Παρά τις προσπάθειες των νοσηλευτών η γυναίκα άφησε την τελευταία της πνοή λίγο αργότερα. Δύο κορίτσια, έξι και πέντε ετών, έφυγαν τρέχοντας από το σπίτι της οικογένειας ουρλιάζοντας. Οι γείτονες τις περιέθαλψαν και όταν είδαν τον άνδρα να τρέχει βγαίνοντας από το σπίτι, αποφάσισαν να τον σταματήσουν.

Η γειτονιά όπου σημειώθηκε το διπλό έγκλημα

«Άκουσα τα ουρλιαχτά από το σπίτι και μετά είδα τον άνδρα να τρέχει. Τον κυνήγησαν κάποιοι από τη γειτονιά και τον ακινητοποίησαν μέχρι να έρθει η Αστυνομία», δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας. «Ο θόρυβος είναι ανατριχιαστικός, άκουγες ότι ούρλιαζαν παλεύοντας για τη ζωή τους. Μάθαμε ότι έκοψε τον λαιμό τους, ενώ τα δύο μικρά κορίτσια ήταν στο σπίτι» πρόσθεσε ο ίδιος.

«Άκουσα ότι ήταν ένας άντρας που σκότωσε τη γυναίκα του και την 18χρονη κόρη του. Ένας γείτονας που ζει απέναντι από τον δρόμο πήρε τα παιδιά στο σπίτι του για να τα φροντίσουν γιατί προφανώς είδαν τι είχε συμβεί. Τα άλλα δύο παιδιά είναι πολύ νεότερα. Είναι τόσο σοκαριστικό», είπε χαρακτηριστικά μια γειτόνισσα. Οι αστυνομικοί διαβεβαίωσαν τους κατοίκους της περιοχής ότι «δεν υπάρχει κίνδυνος για την ευρύτερη κοινότητα». «Φυσικά οι άνθρωποι θα ανησυχούν λόγω της μεγάλης παρουσίας της αστυνομίας στην περιοχή καθώς διεξάγουμε τις έρευνές μας. Θα ήθελα να επαναλάβω ότι κάναμε μια σύλληψη και δεν υπάρχει κίνδυνος για την ευρύτερη κοινότητα», τόνισε ο εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας.