Νέο κύμα χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων ανακοίνωσε σήμερα ο Μπόρις Τζόνσον. Για πρώτη φορά εδώ και πολλές εβδομάδες οι πολίτες θα μπορούν να μετακινούνται από το ένα σπίτι στο άλλο και να βλέπουν τους αγαπημένους του. Όπως αναφέρει η dailymail και άλλα βρετανικά μέσα, αυτή η χαλάρωση των μέτρων θα δώσει τη δυνατότητα ξανά σε ζευγάρια να κάνουν σεξ στα σπίτια των συντρόφων τους.

Ωστόσο, ακόμη και τώρα υπάρχουν κανόνες. Προκειμένου να βρεθούν δύο άνθρωποι και να διανυκτερεύσουν μέσα στο ίδιο σπίτι θα πρέπει και οι δύο να μένουν μόνοι τους. Ο Μπόρις Τζόνσον τόνισε πως αυτή η άρση των μέτρων γίνεται κυρίως για τους μοναχικούς ανθρώπους, οι οποίοι βίωσαν σε μεγαλύτερο βαθμό την απομόνωση στην περίοδο της καραντίνας.

Για τις συναντήσεις εντός σπιτιών μεταξύ δύο νοικοκυριών, τις οποίες ονόμασε «προστατευμένο υποστηρικτικό περιβάλλον» που θα απαλύνει το αίσθημα μοναξιάς σε πολλούς ανθρώπους, είπε ότι δεν αφορούν όσους απομονώνονται λόγω προβλημάτων υγείας, ούτε όλα τα νοικοκυριά. Αντίθετα, αφορά τους ενήλικες που ζουν μόνοι τους ή τους χωρισμένους γονείς με ανήλικα παιδιά, οι οποίοι με το νέο μέτρο θα μπορούν να έρχονται σε επαφή με ένα άλλο πολυμελές νοικοκυριό και να διαμένουν στο ίδιο σπίτι.

Ο πρωθυπουργός που δέχτηκε κριτική για τις προτεραιότητες που έδωσε στην επανέναρξη της οικονομίας και όχι στις κοινωνικές επαφές ή στο άνοιγμα των σχολείων, δέχτηκε πιεστικές ερωτήσεις σε ό,τι αφορά τη δυνατότητα των μαθητών να πάνε στο ζωολογικό κήπο αλλά όχι να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους.

Ο Μπόρις Τζόνσον απάντησε ότι θα ήθελε την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία, αλλά η πανδημία δεν έχει υποχωρήσει τόσο ώστε να επιτρέψει τη συνολική επαναλειτουργία τους. Ωστόσο, είπε, το υπουργείο Παιδείας διερευνά τους τρόπους με τους οποίους θα οργανωθεί το επόμενο διάστημα η σχολική ύλη. Επανέλαβε επίσης ότι στοχεύει στη λειτουργία του συνόλου των σχολείων από το Σεπτέμβριο, δεδομένου ότι θα συνεχιστεί η πρόοδος κατά του ιού.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις