Τα γραφόμενα ενός βιβλίου για τον Ντόναλντ Τραμπ έσπευσε να διαψεύσει ο γιατρός του. Ο Δρ Σον Κόνλι διευκρίνισε πως ο αμερικανός πρόεδρος ουδέποτε υπέστη εγκεφαλικό, όπως ισχυρίζεται το βιβλίο του δημοσιογράφου Μάικλ Σμιντ. Αξίζει να σημειωθεί, πως στο βιβλίο αναφέρεται ότι ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς ήταν έτοιμος για την ανάληψη προεδρικών καθηκόντων, στη διάρκεια μιας αιφνιδιαστικής ιατρικής επίσκεψης του Τραμπ, τον προηγούμενο χρόνο.

Πρόκειται για το βιβλίο με τίτλο: «Ο Ντόναλντ Τραμπ κατά των ΗΠΑ» του δημοσιογράφου της εφημερίδας The New York Times, Μάικλ Σμιντ. Στο βιβλίο αναφέρεται πως σύμφωνα με τα όσα λέγονταν στη Δυτική Πτέρυγα του Λευκού Οίκου περίπου την περίοδο που έγινε η επίσκεψη τον προηγούμενο Νοέμβριο, ο Αμερικανός αντιπρόεδρος είχε τεθεί σε ετοιμότητα για την ανάληψη προεδρικών εξουσιών στην περίπτωση που ήταν αναγκαίο να χειρουργηθεί ο Τραμπ και ήταν απαραίτητο να αναισθητοποιηθεί.

Τα παραπάνω αναφέρονται σε αποσπάσματα από το βιβλίο, που έχουν λάβει αμερικανικά ΜΜΕ. «Δε θυμάμαι να έχω ενημερωθεί για να είμαι σε ετοιμότητα» δήλωσε ο Πενς από την πλευρά του σε συνέντευξη που έδωσε την Τρίτη στο Fox News. «Είχα ενημερωθεί ότι ο πρόεδρος είχε ένα ιατρικό ραντεβού» πρόσθεσε ο ίδιος.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ο πρόεδρος Τραμπ δεν υπέστη, αλλά ούτε και εξετάστηκε για εγκεφαλικό ή ελαφρύ εγκεφαλικό ή κάποια οξεία καρδιαγγειακή έκτακτη ανάγκη, όπως λανθασμένα έχει αναφερθεί από τα ΜΜΕ» ανάφερε σε ανακοίνωσή του, ο ιατρός του προέδρου Τραμπ Δρ Σον Κόνλι.

Tα προβλήματα υγείας του Τραμπ

Ο αμερικανός πρόεδρος έχει κληθεί πολλές φορές να απαντήσει στις φήμες για την υγεία του. Τον Ιούνιο κυκλοφόρησαν βίντεο με τον Τραμπ να μην μπορεί να περπατήσει καλά σε μια ράμπα μετά από εκδήλωση στην στρατιωτική ακαδημία του West Point και έτσι άρχισαν και πάλι οι συζητήσεις γύρω από την υγεία του. Ωστόσο, ο ίδιος έσπευσε να διασκεδάσει τις φήμες και αρνήθηκε κάθε ιατρικό πρόβλημα.

Σε ερώτηση από δημοσιογράφο σημείωσε: «Ήμουν εκεί για ώρες. Και τι εισπράττω γι’ αυτό; Όλοι επικεντρώθηκαν για τον τρόπο με τον οποίο περπάτησα στη ράμπα. Έχω Πάρκινσον; Δεν το πιστεύω» δήλωσε χαρακτηριστικά. Ο Τραμπ υποστήριξε ότι η εικόνα που καταγράφηκε προκλήθηκε από τα παπούτσια που φορούσε επιμένοντας ότι «τα τελευταία μέτρα τα έτρεξα».

Τι λέει ο γιατρός του Ομπάμα

Ο Σάινερ, που υπήρξε γιατρός του Μπαράκ Ομπάμα, υποστήριξε σε συνέντευξή του στο CNN, μετά και το αιφνιδιαστικό ιατρικό check up στο οποίο υπεβλήθη το Σαββατοκύριακο, υποστήριξε ότι «η ανικανότητα του Τραμπ να βρει συχνά τις κατάλληλες λέξεις», μπορεί να οφείλεται σε «μικρά εγκεφαλικά επεισόδια».

Ο δρ Σάινερ ανέφερε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος μάλλον χρειάζεται να υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία. «Δεν πρόκειται για λεκτικά ολισθήματα, δεν βρίσκει τις κατάλληλες λέξεις κι αυτό συμβαίνει ξανά και ξανά», είπε, προσθέτοντας ότι «οι κωμικοί σπάνε πλάκα μαζί του, αλλά δεν είναι αστείο. Πιστεύω ότι πρόκειται για νευρολογικά θέματα που κανένας δεν έχει πραγματικά αντιμετωπίσει». Η εκδήλωση μικρών εγκεφαλικών είχε ξανασυμβεί στον Λευκό Οίκο, όταν πρόεδρος ήταν ο Γούντροου Γουίλσον, σημειώνει ο Σάινερ.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις