Συνεχίζονται οι εχθροπραξίες μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν, ενώ σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες και οι δύο πλευρές ανακοίνωσαν πως ανέπτυξαν βαρύ πυροβολικό. Το υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας έκανε λόγο για συγκρούσεις που σημειώνονταν όλη τη διάρκεια της νύχτας, ενώ το υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν ανακοίνωσε ότι οι αρμένικες δυνάμεις βομβαρδίζουν την πόλη Τάρταρ.

Σημειώνεται πως τουλάχιστον άλλοι 15 στρατιώτες του Ναγκόρνο – Καραμπάχ σκοτώθηκαν στη διάρκεια συγκρούσεων με το Αζερμπαϊτζάν, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της αποσχιθείσας αυτής περιοχής που στηρίζεται από την Αρμενία, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών σε 39.

Συνολικά 32 στρατιωτικοί του Ναγκόρνο- Καραμπάχ έχουν χάσει τη ζωή τους από το πρωί της Κυριακής όταν ξεκίνησαν οι συγκρούσεις με τις ένοπλες δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν, ενώ περισσότεροι από 100 έχουν τραυματιστεί. Παράλληλα, εφτά άμαχοι σκοτώθηκαν, πρόκειται για πέντε Αζέρους και δύο Αρμένιους. Τονίζεται ωστόσο ότι το Αζερμπαϊτζάν δεν έχει ανακοινώσει τις απώλειές του.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας της Αρμενίας ανέφερε πως οι συγκρούσεις συνεχίστηκαν καθόλη τη διάρκεια της νύχτας. Την ίδια ώρα, το υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν επεσήμανε ότι οι αρμένικες δυνάμεις βομβαρδίζουν την πόλη Τάρταρ.

Στα πρόθυρα πολέμου οι δύο χώρες

Ο ηγέτης του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, Αραγίκ Χαρουτγιουνιάν, επιβεβαίωσε χθες ότι ο αποσχισθείς θύλακας έχασε κάποιες θέσεις του, στις συγκρούσεις με τον στρατό του Αζερμπαϊτζάν. Ο πρόεδρος του Ναγκόρνο-Καραμπάχ πρόσθεσε ότι υπάρχουν νεκροί και τραυματίες, τόσο μεταξύ των αμάχων όσο και μεταξύ του στρατιωτικού προσωπικού.

Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας κήρυξε γενική επιστράτευση και στρατιωτικό νόμο στη χώρα, καλεί τον λαό να είναι έτοιμος να υπερασπιστεί την χώρα τους.

ΗΠΑ: Να μπει τέλος στις εχθροπραξίες

Οι Ηνωμένες Πολιτείες προέτρεψαν το Αζερμπαϊτζάν και τους αυτονομιστές του Ναγκόρνο-Καραμπάχ «να σταματήσουν αμέσως τις εχθροπραξίες» σε αυτόν τον διαφιλονικούμενο θύλακα.

Ο «υπ’ αριθμόν 2» του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Στίβεν Μπίγκαν, κάλεσε και τις δύο πλευρές να σταματήσουν αμέσως τις συγκρούσεις «να χρησιμοποιήσουν μέσα άμεσης επικοινωνίας για να εμποδιστεί κάθε άλλη κλιμάκωση και να αποφύγουν κάθε ενέργεια ή δήλωση που θα υποδαύλιζε τις εντάσεις στην περιοχή» αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις