Την πεποίθηση ότι η CIA συνεργάζεται με τον Ρώσο πολιτικό της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι, εξέφρασε το Κρεμλίνο. Δήλωσε, μάλιστα, ότι διαθέτει πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο Ναβάλνι παίρνει οδηγίες από «ινστρούκτορες» της CIA. Χαρακτήρισε, δε, «αβάσιμες, απαράδεκτες και προσβλητικές» τις δηλώσεις του στο περιοδικό Der Spiegel, σύμφωνα με τις οποίες πίσω από την δηλητηρίασή του βρίσκεται ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι με τον Αλεξέι Ναβάλνι εργάζονται αξιωματούχοι της CIA, απαντώντας σε ερώτηση του ραδιοφωνικού σταθμού Kommersant FM. Παράλληλα είπε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που «του δίνουν διάφορες οδηγίες». Ο Πεσκόφ χρησιμοποίησε στις απαντήσεις του την λέξη «ασθενής» και όχι το όνομα του Ναβάλνι.

«Ασφαλώς δεν είναι ο ασθενής (ο Αλεξέι Ναβάλνι) που συνεργάζεται με τις δυτικές μυστικές υπηρεσίες, αλλά οι δυτικές μυστικές υπηρεσίες που συνεργάζονται μαζί του. Αυτό θα ήταν το πιο σωστό», δήλωσε ο Πεσκόφ και προσέθεσε: «Μπορώ ακόμα να σας πω συγκεκριμένα ότι αυτές τις μέρες μαζί του εργάζονται ειδικοί της CIA».

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του προέδρου της Κρατικής Δούμας (Κάτω Βουλή) Βιτσισλάβ Βολόντιν, ο οποίος χαρακτήρισε τον Ναβάλνι «κάθαρμα» και υποστήριξε ότι ο Πούτιν του έσωσε την ζωή, είπε ότι «αυτό που γνωρίζω κατηγορηματικά είναι ότι οι γιατροί στο Όμσκ του έσωσαν τη ζωή».

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου είπε επίσης, αναφερόμενος στις δηλώσεις του Ναβάλνι, ότι «η ρητορική, η οποία φθάνει στις προσβολές, συνιστά γνωστό τρόπο εκείνων που θέλουν να θέσουν το εαυτό τους στο ίδιο επίπεδο με τον πρώτο πολίτη του κράτους και να συμμετάσχουν κατά κάποιο τρόπο στην πολιτική διαμάχη». Υπογράμμισε επίσης ότι «πραγματικοί ανταγωνιστές του προέδρου στο πολιτικό πεδίο είναι εντελώς άλλοι άνθρωποι και άλλες δυνάμεις, που δεν είναι ούτε ψευτοαντιπολίτευση ούτε περιθωριακή, αλλά πραγματική αντιπολίτευση».

Ο Ναβάλνι με τη σύζυγό του στο μπαλκόνι του νοσοκομείου, όπου νοσηλευόταν στο Βερολίνο

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις