Σε μία συναισθηματικά φορτισμένη ομιλία προς τους πολίτες, ο Κιμ δήλωσε πως η χώρα του είναι ελεύθερη από τον κορονοϊό, καθώς “ούτε ένας άνθρωπος δεν έχει προσβληθεί” και ευχήθηκε καλή υγεία σε όλο τον κόσμο και σε όλες τις χώρες που “πολεμούν τα δεινά του δαιμονικού ιού”. Υποστήριξε δε ότι η πανδημία του Covid-19 “δεν θα μπορούσε να αποτραπεί χωρίς τον σοσιαλισμό”. Η Βόρεια Κορέα έκλεισε τα σύνορα τον Ιανουάριο προκειμένου να προστατεύσει τους πολίτες της χώρας από την πανδημία. Επίσης, στην ομιλία του ο Κιμ συγκινημένος αναφέρθηκε στην δουλειά του στρατού, στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τις πλημμύρες που έπληξαν πρόσφατα την χώρα. Έστειλε δε μήνυμα συμφιλίωσης στην Νότια Κορέα, ευχόμενος να αναρρώσουν όλοι οι ασθενείς με κορονοϊό και ακόμη να “σφίξουν τα χέρια” οι δύο χώρες στο άμεσο μέλλον.

Παρουσίασε πύραυλο

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 75 ετών από την ίδρυση του κυβερνώντος Κόμματος των Εργατών, διοργανώθηκε στρατιωτική παρέλαση στην Πιονγκγιάνγκ, στην οποία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά ένας μεγάλος διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος (ICBM). Στο μονταρισμένο υλικό που προβλήθηκε από την κρατική τηλεόραση της Βόρειας Κορέας διακρίνεται ένας ICBM πάνω σε ένα όχημα μεταφοράς που διαθέτει τουλάχιστον 22 τροχούς, είναι δηλαδή μεγαλύτερος από οτιδήποτε άλλο είχε παρουσιάσει στο παρελθόν η χώρα. Είναι η πρώτη φορά από το 2018 που η Βόρεια Κορεα εμφανίζει διηπειρωτικούς πυραύλους σε στρατιωτική παρέλαση. Η κρατική τηλεόραση της Βόρειας Κορέας άρχισε να μεταδίδει εικόνες από τη στρατιωτική παρέλαση, λίγες ώρες αφότου ολοκληρώθηκε. Το πρόγραμμα ξεκίνησε με την εικόνα μιας προπαγανδιστικής αφίσας, με τρεις Βορειοκορεάτες να κρατούν το σφυρί, το δρεπάνι και το πινέλο, τα σύμβολα του καθεστώτος, και το σύνθημα “Η μεγαλύτερη νίκη για το μεγάλο κόμμα μας”.

Η σημερινή επέτειος γιορτάζεται στη Βόρεια Κορέα με σειρά συναυλιών και φεστιβάλ και παρακολουθείται στενά, αφού θεωρείται μια ευκαιρία για τον Κιμ να μεταφέρει μηνύματα τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό της χώρας του.

Με πληροφορίες από ΑΜΠΕ και NK News

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις