Ο Τούρκος υπουργός Οικονομικών και γαμπρός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διέψευσε την είδηση περί παραίτησης που έκανε νωρίτερα το γύρο του διαδικτύου. Ο Μπεράτ Άλμπαϊράκ ανακοίνωσε στο twitter ότι χάκαραν τον λογαριασμό του και πως θα προβεί σε δηλώσεις. Νωρίτερα στο λογαριασμό του στο instagram, ο Τούρκος υπουργός Οικονομικών φέρεται να ανακοίνωσε ότι υπέβαλε την παραίτησή του για λόγους υγείας.

«Αποφάσισα πως δεν μπορώ πλέον να συνεχίσω στην θέση μου την οποία και κατέχω για περισσότερα από πέντε χρόνια λόγω προβλημάτων υγείας. Την επόμενη περίοδο θα περάσω τον χρόνο μου με τη μητέρα, τον πατέρα, τη σύζυγο και τα παιδιά μου τα οποία έχω παραμελήσει τα τελευταία χρόνια», έγραψε. Ωστόσο μετά τη διάψευσή του δεν είναι βέβαιο ότι τα λόγια αυτά του ανήκουν.

Η ανάρτηση του Τούρκου υπουργού Οικονομικών

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Berat Albayrak (@beratalbayrak) στις

Πολλοί ήταν αυτοί που συνέδεσαν την φερόμενη παραίτηση με τη μεγάλη υποτίμηση που έχει υποστεί η τουρκική λίρα το τελευταίο διάστημα και ειδικά την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020 που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ έναντι του δολαρίου και του ευρώ.

Ο γαμπρός του Ερντογάν βρίσκεται από το 2015 στην κυβέρνηση. Διετέλεσε υπουργός Ενέργειας έως το καλοκαίρι του 2018 οπότε μεταπήδησε στο υπουργείο Οικονομικών.

Δείτε όσα έλεγε περί οικονομίας ο Άλμπαϊρακ στο Φόρουμ του Νταβός το 2019

Γκρεμίζεται η τουρκική λίρα

Η τουρκική λίρα έκλεισε στα 8,5445 έναντι του δολαρίου την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020 μετά από ένα χαμηλό ρεκόρ των 8,58. Έχει αποδυναμωθεί κατά 30% έναντι του αμερικανικού δολαρίου φέτος.

Ο Ουισάλ είχε οριστεί διοικητής τον Ιούλιο του 2019 αντικαθιστώντας τον Μουράτ Τσετίνκαγια.

Ο Νατσί Αγκμπάλ διετέλεσε υπουργός Οικονομικών από το 2015 έως το 2018, όταν διορίστηκε επικεφαλής της υπηρεσίας προεδρικής στρατηγικής και προϋπολογισμού.

Goldman Sachs: Πάνω από 100 δισ. «έκαψε» η Τουρκία

Η Τουρκία έχει ξοδέψει 101 δισ. δολάρια σε παρεμβάσεις στην αγορά νομισμάτων από την αρχή του χρόνου, σύμφωνα με εκτιμήσεις ης Godman Sachs.

Όπως αναφέρει σε σημείωμα προς τους πελάτες ο αναλυτής της επενδυτικής τράπεζας Μουράτ Ουνούρ, οι παρεμβάσεις της τουρκικής κεντρικής τράπεζας τον Σεπτέμβριο κόστισαν 6,4 δισ. δολάρια.

Το ποσό αυτό ήταν χαμηλότερο από μέσο όρο των 11,8 δισ. δολαρίων τον μήνα την περίοδο από τον Ιανουάριο ως τον Αύγουστο.

Η κεντρική τράπεζα της Τουρκίας δεν δημοσιεύει στοιχεία για τις παρεμβάσεις στις αγορές νομισμάτων.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η Goldman Sachs ανέφερε ότι κατέληξε στο νούμερο των 101 δισ. υπολογίζοντας τη διαφορά ανάμεσα στις πραγματικές και τις προσδοκώμενες αλλαγές στα καθαρά ξένα στοιχεία ενεργητικού της κεντρικής τράπεζας.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις