Με εντολή του αμερικανού αντιπροέδρου Μάικ Πενς και όχι του απερχόμενου πρόεδρου Donald Trump υπήρξε άμεση ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων στο Καπιτώλιο όπως μεταδίδει το NBC  από άνδρες του FBI, της Εθνοφρουράς αλλά και των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ ώστε να μπει ένα τέλος στο χάος που δημιούργησε ο όχλος. Ήδη γίνεται γνωστό ότι το  Καπιτώλιο έχει αδειάσει από διαδηλωτές και είναι υπό τον έλεγχο των αρχών.

Δεν αποκλείεται μάλιστα η συνεδρίαση του κογκρέσου Να συνεχιστεί ώστε να επικυρώσει τη Νίκη Μπάιντεν.

Εν τω μεταξύ όπως έγινε γνωστό η γυναίκα που πυροβολήθηκε μέσα στο κτίριο υπέκυψε στο τραύμα της.

Πηγές του FBI μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο χαρακτήρισαν την κατάσταση εξαιρετικά ανησυχητική επιβεβαιώνοντας ότι ήδη έχουν σταλεί ενισχύσεις προς τις αστυνομικές δυνάμεις.

Εικόνες τριτοκοσμικής χώρας

“Ούτε σε τριτοκοσμική χώρα δεν συμβαίνουν αυτά” ανέφερε σοκαρισμένος ο ανταποκριτής του CNN στην Ουόσινγκτον περιγράφοντας όλα όσα συμβαίνουν μέσα και έξω από το Καπιτώλιο καθώς οι οπαδοί του Τραμπ είναι αποφασισμένοι να φτάσουν μέχρι τέλος προκειμένου να μην επιτρέψουν στον εκλεγέντα Πρόεδρο Μπάιντεν να πάρει την εξουσία.

Δείτε LIVE:

Η σημερινή κατάληψη του Καπιτωλίου είναι πρωτοφανής όχι μόνο γιατί ισοδυναμεί με απόπειρα πραξικοπήματος αλλά και γιατί συμβολικά στα μάτια των Αμερικανών σημαίνει ότι είναι υπό κατάληψη η ίδια τους η Δημοκρατία. Όπως αναφέρουν οι δημοσιογράφοι του CNN δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ στην Ιστορία από τότε που ο κυβερνήτης της Λουιζιάνα Χιουι Λονγκ είχε αναφωνήσει “Εγώ είμαι το Σύνταγμα!” αλλά ποτέ μα ποτέ δεν είχε καταφέρει κανείς να καταλάβει το Καπιτώλιο-το ύψιστο σύμβολο του πολιτεύματος της χώρας.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις