Ο ρόλος του Τραμπ ήταν κομβικός στο ιστορικό αυτό συμβάν. Η ενθάρρυνσή του προέδρου προς τους συγκεντρωμένους να εισβάλουν στο χώρο του Καπιτωλίου, ήταν το πράσινο φως.

Το θέμα αποκαλύπτει το Bloomberg, κάνοντας λόγο για πηγές που γνωρίζουν καλά τα τεκταινόμενα στο στρατόπεδο του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Τραμπ πηγαινοερχόταν ανάμεσα στο Οβάλ γραφείο και την τραπεζαρία του Λευκού Οίκου παρακολουθώντας τα επεισόδια στο Καπιτώλιο και αρχικά ήταν ικανοποιημένος από την εξέλιξη των δραματικών γεγονότων. Αυτή η αντίδραση ωστόσο ανησύχησε πολλούς από τους βοηθούς του.

Η βίαιη εισβολή εκατοντάδων ακροδεξιών οπαδών του οδήγησε την παραίτηση του αναπληρωτή σύμβουλου εθνικής ασφάλειας. Την ίδια στιγμή και άλλοι αξιωματούχοι ασφάλειας σκέπτονται το δρόμο της αποχώρησης από το στρατόπεδο του απερχόμενου αμερικανού προέδρου.  Ήδη αρκετοί βοηθοί ασφαλείας εγκατέλειψαν τα πόστα τους, μετά το χάος της Τετάρτης στο Καπιτώλιο , συμπεριλαμβανομένης και της αρχηγού προσωπικού της πρώτης κυρίας των ΗΠΑ, Μελάνια Τραμπ.

Μετά την εισβολή των σκληροπυρηνικών οπαδών του Τραμπ, χρειάστηκε να περάσουν ολόκληρα 45 λεπτά ώστε άνθρωποι από την ασφάλεια και το προσωπικό του Λευκού Οίκου να καταφέρουν πείσουν τον πρώην πλέον αμερικανό πρόεδρο, να εκδώσει ένα tweet που να προτρέπει τους διαδηλωτές να αποχωρήσουν από το κτίριο του Καπιτωλίου. Ανάμεσά τους ήταν και ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου, Mαρκ Μίντοους και ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου Πατ Σιπολόνε.

O αναπληρωτής σύμβουλος εθνικής ασφάλειας Ματ Πότινγκερ

Ο αναπληρωτής σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας που αποφάσισε να παραιτηθεί είναι ο Ματ Πότινγκερ, ενώ ο προϊστάμενός του και σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Τραμπ, Ρόμπερτ Ο Μπράιαν, επίσης σκεπτόταν να αποχωρήσει αλλά τελικά πείστηκε να παραμείνει στη θέση του, σύμφωνα με πληροφορίες.

Οργή και θυμός

Μέσα στον Λευκό Οίκο του Τραμπ, επικρατεί θυμός και ανησυχία για την άνευ προηγουμένου βία που ξεδιπλώθηκε.
Πρόκειται για το πιο μελανό σημείο στην ιστορία, της εσωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις