Έντονες αντιδράσεις στην Κούβα για ένα βίντεο που κυκλοφορεί τα τελευταία 24ωρα, και στο οποίο φέρεται να «πρωταγωνιστεί» ο 20χρονος Σάντρο Κάστρο, ο οποίος είναι ο εγγονός του ηγέτη της κουβανικής επανάστασης, Φιντέλ Κάστρο.

Στο βίντεο αυτό το οποίο έχει τραβήξει μια συνεπιβάτιδά του, ο νεαρός Κάστρο, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης ενός night club, διακρίνεται να τρέχει σε αυτοκινητόδρομο με τη Merecedes του και να της λέει με σαρκασμό «ξέρεις, είμαστε απλοί άνθρωποι, αλλά μερικές φορές πρέπει να βγάζουμε τα παιχνίδια που φυλάμε στο σπίτι». Αμέσως μετά την παροτρύνει να καταγράψει το κοντέρ το οποίο δείχνει κοντά στα 140 χλμ/ ώρα (σ.σ το όριο ταχύτητας είναι 100 χλμ/ώρα).

Την ώρα, πάντως, που ο Σάντρο Κάστρο επιδεικνύει την ακριβή Mercedes του, η Κούβα βρίσκεται στη δίνη της της οικονομικής κρίσης που έχει προκληθεί από τις συνέπειες του κορονοϊού, σε συνδυασμό με το αμερικανικό εμπάργκο. Μάλιστα η ομάδα Patria o Muerte («Πατρίδα ή Θάνατος») στο Facebook ζήτησε να ερευνηθεί πώς βγάζει τα προς το ζην ο Σάντρο και αν αποδειχθεί ότι εμπλέκεται σε παράνομες δραστηριότητες τότε θα πρέπει να οδηγηθεί στη φυλακή.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός Κάστρο είναι ο πιο επιδειξιομανής από τα εγγόνια του πρώην κομμουνιστή ηγέτη της Κούβας. Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Φιντέλ Κάστρο είχε ακριβά γούστα, όπως για παράδειγμα το Rolex που φορούσε όταν ήταν νεαρός, ενώ έκανε διακοπές σε ιδιωτικό νησί στα ανοικτά της Κούβας. Πάντως όσο ζούσε φρόντιζε να απαγορεύει στην οικογένειά του να κάνει επίδειξη πλούτου.

Υπενθυμίζεται πως η Κούβα το 2020 πέρασε τη χειρότερη οικονομική κρίση από τις αρχές της δεκαετίας του 1990, όταν και σταμάτησαν οι επιδοτήσεις από την πρώην Σοβιετική Ένωση, που είχε καταρρεύσει, με το ΑΕΠ της να συρρικνώνεται κατά 11%. Οι κουβανικές αρχές απέδωσαν το συγκεκριμένο γεγονός στις παρενέργειες της πανδημίας του κορονοϊού στην τουριστική βιομηχανία της χώρας. Στο μέτωπο της πανδημίας τώρα, στην Κούβα έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής 50.590 κρούσματα του κορονοϊού και 324 θάνατοι από την πανδημία. Μέσα στο Μάρτιο, στο «νησί της  επανάστασης» ξεκινούν κλινικές δοκιμές τρίτης φάσης δύο υποψήφιων εμβολίων για τον κορονοϊό.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις