Το πρώτο της παιδικό βιβλίο κυκλοφόρησε η Μέγκαν Μαρκλ, το οποίο, όπως έγραψε η ίδια, είναι εμπνευσμένο από τον πρίγκιπα Χάρι και τον γιο τους Άρτσι. Η 39χρονη δούκισσα του Σάσεξ ανακοίνωσε πως για τη συγγραφή του βιβλίου της με τίτλο «The Bench» (Το Παγκάκι) και τιμή 12,99 λίρες, το οποίο θα κυκλοφορήσει ταυτόχρονα στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ, εμπνεύστηκε από ένα ποίημα που είχε γράψει για τον Χάρι την Ημέρα του Πατέρα το μήνα μετά τη γέννηση του Άρτσι και αναφέρεται στον «ειδικό δεσμό μεταξύ πατέρα και γιου», όπως «φαίνεται μέσα από τα μάτια της μητέρας».

Το εξώφυλλο του βιβλίου της Μέγκαν Μαρκλ, που υπογράφει ως δούκισσα του Σάσεξ

Την εικονογράφηση του βιβλίου, το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 8 Ιουνίου, έκανε ο καλλιτέχνης από την Καλιφόρνια Κρίστιαν Ρόμπινσον, ο οποίος ανατράφηκε από την γιαγιά του σε ένα μικροσκοπικό διαμέρισμα που μοιραζόταν με τον αδερφό του, δύο ξαδέρφια και τη θεία του. Σε μια από τις εικόνες, ένας κοκκινομάλλης στρατιώτης φαίνεται να κρατά τον μικρό γιο του ψηλά, καθώς μια γυναίκα παρακολουθεί από το παράθυρο του σπιτιού κλαίγοντας.

Η Μέγκαν Μαρκλ ανέφερε σε δήλωση: «Το The Bench ξεκίνησε ως ένα ποίημα που έγραψα για τον άνδρα μου την Ημέρα του Πατέρα, έναν μήνα μετά τη γέννηση του Άρτσι. Αυτό το ποίημα έγινε ιστορία. Ο Κρίστιαν (σ.σ. Κρίστιαν Ρόμπινσον, ο καλλιτέχνης που επιμελήθηκε την εικονογράφηση) το έντυσε με όμορφες και αιθέριες εικόνες ακουαρέλας που συλλαμβάνουν τη ζεστασιά, τη χαρά και την άνεση της σχέσης μεταξύ πατέρα και γιου που αφορά όλα τα κοινωνικά στρώματα. Αυτή η αναπαράσταση ήταν ιδιαίτερη για εμένα και ο Κρίστιαν και εγώ εργαζόμασταν στενά για να απεικονίσουμε αυτόν τον ειδικό δεσμό μέσω ενός φακού χωρίς αποκλεισμούς. Ελπίζω ότι το The Bench θα αντηχήσει σε κάθε οικογένεια, ανεξάρτητα της σύνθεσης, όσο ήταν και σε μένα».

Τι ποσό μπορεί να πήρε ως προκαταβολή για τη συγγραφή του βιβλίου

Δεν είναι γνωστό εάν η Μέγκαν Μαρκλ έχει λάβει προκαταβολή για το βιβλίο και εάν κάποια από τα έσοδα θα δοθούν σε φιλανθρωπικούς σκοπούς, αλλά ένας ειδικός πιστεύει ότι μπορεί να έχει λάβει ακόμη και 500.000 λίρες «μετά από έναν πόλεμο υποβολής προσφορών για την εξασφάλιση των δικαιωμάτων της πρώτης της δουλειάς» μετά την παραίτηση από τα βασιλικά καθήκοντα.

Ο ειδικός σε πολιτιστικά θέματα Νικ Έντε, είπε στο Femail ότι η Μέγκαν Μαρκλ πιθανότατα θα έλαβε μεταξύ 250.000 έως 500.000 λίρες ως προκαταβολή για την συγγραφή του βιβλίου. Πάντως η νέα αυτή προσπάθεια της Μέγκαν Μαρκλ, δεν είναι η πρώτη στη βασιλική οικογένεια, καθώς η Σάρα Φέργκιουσον έχει δημιουργήσει τη δική της σειρά ενώ και ο πρίγκιπας Κάρολος έχει γράψει ένα παιδικό βιβλίο με θέμα «The Old Man of Lochnagar» το 1980 για να συγκεντρώσει χρήματα για το Children Trust.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις