Αμερικανοί και Ρώσοι δημοσιογράφοι που είχαν μεταβεί στη Γενεύη για να καλύψουν τη συνάντηση Κορυφής μεταξύ Μπάιντεν και Πούτιν, δημιούργησαν ένα θερμό σκηνικό αφού «πιάστηκαν στα χέρια», με σπρωξιές, φωνές και αντεγκλήσεις, διεκδικώντας μια καλύτερη θέση για τη δημοσιογραφική κάλυψη του γεγονότος.

Οι δημοσιογράφοι έσπευσαν να μπουν στο κτίριο για μια δεύτερη προγραμματισμένη ευκαιρία φωτογραφίας, αλλά τους σταμάτησαν Αμερικανοί και Ρώσοι αξιωματούχοι που τους είπαν ότι έπρεπε να παραταχθούν σε σειρά πριν μπουν στο κτίριο.

Μερικοί δημοσιογράφοι άρχισαν να παρατάσσονται, αλλά άλλοι συνέχισαν να σπρώχνουν για περίπου 10 λεπτά για να μπουν μέσα.  «Η διαμάχη των μέσων ενημέρωσης ήταν η πιο χαοτική σε προεδρική εκδήλωση τα τελευταία εννέα χρόνια», έγραψε η Anita Kumar, ανταποκρίτρια του Λευκού Οίκου για την Politico. «Οι δημοσιογράφοι σπρώχτηκαν και έσπρωξαν, φωνάζοντας ο ένας στον άλλο για να μετακινηθούν, αλλά κανείς δεν ανταποκρίθηκε».

Οι εκπρόσωποι των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης έχασαν την ψυχραιμία τους και για ένα δεκάλεπτο περίπου, η ατμόσφαιρα μύριζε μπαρούτι, με δημοσιογράφους και εικονολήπτες να παλεύουν για ένα πλάνο ή ένα καρέ της ιστορικής συνάντησης.

Τόσο οι δημοσιογράφοι όσο και οι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου φώναζαν ότι η ρωσική ασφάλεια πρέπει να σταματήσει να αγγίζει τα μέλη του Τύπου.

Εν τω μεταξύ, η συνάντηση μεταξύ Μπάιντεν και Πούτιν ήταν ήδη σε εξέλιξη και οι δημοσιογράφοι κινδύνευαν να χάσουν την ευκαιρία τους να καθίσουν μαζί φωτογραφίες και βίντεο των δύο ηγετών και να τους κάνουν ερωτήσεις. Τελικά, εννέα δημοσιογράφοι των ΗΠΑ και ένας άγνωστος αριθμός Ρώσων δημοσιογράφων παρέστησαν στη βιβλιοθήκη της βίλας όπου κάθονταν ο Μπάιντεν και ο Πούτιν.

Δημοσιογράφος του CBS έγραψε στον προσωπικό λογαρισμό της στο Twitter πως μια ομάδα Ρώσων δημοσιογράφων ήθελε τόσο πολύ να πιάσει θέση μπροστά από τους δυο προέδρους, που εμπόδισε Αμερικανό ηχολήπτη να μπει στον χώρο.

ς

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις