Ρωσία κορονοϊόςΗ Μόσχα θα επιβάλει εκ νέου μέτρα lockdown από τις 28 Οκτωβρίου για να αντιμετωπίσει τα αυξανόμενα κρούσματα COVID-19, δήλωσε την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου ο δήμαρχος Σεργκέι Σομπιάνιν, με όλα τα καταστήματα, τα μπαρ και τα εστιατόρια να παραμένουν κλειστά, με εξαίρεση αυτά που πουλούν βασικά αγαθά, όπως τα σούπερ μάρκετ και τα φαρμακεία.

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ενέκρινε την καθιέρωση μιας εβδομάδας αργιών από τις 30 Οκτωβρίου έως τις 7 Νοεμβρίου και είπε ότι οι τοπικές αρχές έχουν το δικαίωμα να επιβάλουν και περαιτέρω μέτρα.

Η Ρωσία ανακοίνωσε την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου ημερήσιο αριθμό ρεκόρ στους θανάτους και τα κρούσματα της COVID-19.

Ρωσία κορονοϊός: «Μείνετε σπίτι για τέσσερις μήνες»

Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι Αρχές της Μόσχας κάλεσαν τους ηλικιωμένους να παραμείνουν στο σπίτι για τέσσερις μήνες και είπαν στις επιχειρήσεις να βάλουν τουλάχιστον το 30% του προσωπικού να εργάζεται από το σπίτι.

Ο δήμαρχος της πόλης δήλωσε στο μπλογκ του ότι μεταξύ των ατόμων που πέθαναν στη Μόσχα λόγω του κορονοϊού, το 86% ήταν ηλικιωμένοι, οι οποίοι κατά κανόνα δεν είχαν εμβολιασθεί.

Ο Σομπιάνιν είπε ότι επαναλαμβάνεται η περσινή ιστορία, όταν τον Σεπτέμβριο άρχισαν να αυξάνονται τα κρούσματα, με την έξαρση να φθάνει στην κορύφωση της, τον Δεκέμβριο.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις