Άντερς Μπρέιβικ: Η νορβηγική δικαιοσύνη απέρριψε το αίτημα του ακροδεξιού Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ, ο οποίος ζητούσε να αφεθεί ελεύθερος υπό όρους, δέκα χρόνια αφότου σκότωσε 77 ανθρώπους στο Όσλο και στο νησί Ούτεγια της Νορβηγίας.

«Υπάρχει προφανής κίνδυνος να επαναλάβει τη συμπεριφορά που οδήγησε στις τρομοκρατικές επιθέσεις της 22ας Ιουλίου 2011», ανέφερε το δικαστήριο του Τέλεμαρκ στο σκεπτικό της απόφασής του.

Ο Μπρέιβικ σκότωσε οκτώ ανθρώπους στο Όσλο, όταν ανατίναξε ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο και στη συνέχεια πήγε στο νησί και άνοιξε πυρ αδιακρίτως, σκοτώνοντας άλλους 69, στην πλειονότητά τους εφήβους που μετείχαν στην κατασκήνωση της νεολαίας του Εργατικού Κόμματος.

Ομόφωνη η απόφαση του δικαστηρίου

Ο 42χρονος Μπρέιβικ εκτίει ποινή κάθειρξης 21 ετών, η οποία ωστόσο μπορεί να παραταθεί επ’ αόριστον, εφόσον θεωρηθεί απειλή για την κοινωνία. Είχε ωστόσο τη δυνατότητα να ζητήσει την πρόωρη αποφυλάκισή του αφού εξέτισε 10 χρόνια από την ποινή του και μπορεί να υποβάλει παρόμοια αιτήματα έναν χρόνο έπειτα από κάθε απόρριψη του δικαστηρίου.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις