Μαρία Ζαχάροβα: Σε προκλητικές δηλώσεις προχώρησε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, αναφερόμενη στην παράδοση όπλων από τη Γερμανία στην Ουκρανία.

Η Μαρία Ζαχάροβα κλήθηκε να σχολιάσει την απόφαση της Γερμανίας να άρει το γενικό απαγορευτικό και να δώσει την έγκρισή της για αποστολή σημαντικής ποσότητας συστημάτων αεράμυνας στην Ουκρανία, η οποία αναρωτήθηκε με ειρωνικό ύφος αν η Γερμανία κατάφερε ποτέ να «αποναζιστικοποιηθεί».

«Τις τελευταίες ημέρες η γερμανική πλευρά προχώρησε στην υλοποίηση της διαδικασίας παραδόσεων στρατιωτικών όπλων στην Ουκρανία κάτι που έρχεται σε αντίθεση με τη γενική γραμμή του Βερολίνου», ανέφερε η Ζαχάροβα.

Συνέχισε λέγοντας πως «αυτή η απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης επιβεβαιώθηκε επίσημα από τον καγκελάριο κατά την ομιλία του στη Bundestag στις 27 Φεβρουαρίου. Μια τέτοια εξωφρενική χειρονομία δικαιολογείται από την Ουκρανία ενώ συνιστά απειλή για τη χώρα μας και την ευρωπαϊκή ασφάλεια».

Η Μαρία Ζαχάροβα συνέχισε λέγοντας υποστηρίζοντας: «Για άλλη μια φορά, όπως πολλές άλλες στην ιστορία, τα όπλα που προέρχονται από τη Γερμανία στρέφονται εναντίον Ρώσων στρατιωτών. Σε αυτό το πλαίσιο, οι διαβεβαιώσεις Σολτς για συμφιλίωση Γερμανίας και Ρωσίας ακούστηκαν ιδιαίτερα κυνικές. Η Γερμανία καλεί τα φαντάσματα όχι ενός ψυχρού πολέμου, αλλά ενός “καυτού” πολέμου».

Τέλος, κατέληξε να ανεβάσει για άλλη μια φορά τους τόνους: «Πυροδοτούνται πολλοί θλιβεροί συνειρμοί, που εύκολα μπορούν να δώσουν πάτημα σε νεοναζί και τρομοκράτες. Η προμήθεια όπλων στους ιδεολογικούς κληρονόμους του συνεργού των Ναζί, Στεπάν Μπαντέρα, μας κάνει, θέλοντας και μη, να διερωτηθούμε πόσο ολοκληρωμένη ήταν η διαδικασία αποναζιστικοποίησης στη Γερμανία μετά την ήττα στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο;».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις