Στην Τουρκία θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας για τον τερματισμό του πολέμου, ο οποίος βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη από τις 24 Φεβρουαρίου όταν και ξεκίνησε η ρωσική εισβολή στη χώρα.

Νωρίτερα υπήρξε για αυτό το ζήτημα και επικοινωνία Πούτιν-Ερντογάν όπου συμφωνήθηκε η συνάντηση των δύο αντιπροσωπειών Ρωσίας και Ουκρανίας να γίνει στην Κωνσταντινούπολη ενώ ο Τούρκος πρόεδρος ζήτησε να υπάρξει και κατάπαυση του πυρός χωρίς να λάβει η συγκεκριμένη δέσμευση.

«Ο επόμενος γύρος των κατ’ ιδίαν συνομιλιών μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσίας θα πραγματοποιηθεί στην Τουρκία από αύριο έως την Τετάρτη, δήλωσε ο Ουκρανός διαπραγματευτής Νταβίντ Αρακάμια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης», όπως μεταδίδει το Sky News.

Η Ουκρανία περιέγραψε τις προηγούμενες συνομιλίες με τη Ρωσία, που ξεκίνησαν μετά την εισβολή της Ρωσίας τον περασμένο μήνα, ως «πολύ δύσκολες».

H ανάρτηση του Ουκρανού διαπραγματευτή:

Η συνάντηση Λαβρόφ-Κουλέμπα στην Αττάλεια

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Μαρτίου ο Ρώσος ΥΠΕΞ, Σεργκέι Λαβρόφ μαζί με τον Ντμίτρο Κουλέμπα είχαν συναντηθεί στην Τουρκία, στην Αττάλεια, μετά από πρόσκληση του Τούρκου ομολόγου τους, Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Τότε οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές ολοκληρώθηκαν δίχως κανένα αποτέλεσμα, με τον Ουκρανό ΥΠΕΞ να δηλώνει αμέσως μετά πώς «έκανα ότι μπορούσα».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις