Συγκλονιστικές είναι οι πρώτες εικόνες και το βίντεο από την αιματηρή επίθεση στο μετρό του Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης. Ένας επιβάτης που βρισκόταν στο βαγόνι της επίθεσης, κατάφερε και κατέγραψε καρέ – καρέ όλες τις στιγμές που ακολούθησαν.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο, οι πόρτες του συρμού ανοίγουν και ο κόσμος αρχίζει και τρέχει πανικόβλητος.

Οι σκηνές που ακολουθούν είναι τρομακτικές. Πολίτες κοιτούν μέσα στο βαγόνι που έχει “πνιγεί” από τους καπνούς. Κάποιοι άλλοι τραυματισμένοι πέφτουν στο έδαφος. Άλλοι τρέχουν προς την έξοδο καλύπτοντας τη μύτη τους.

Κάποιοι βοηθούν τους τραυματίες και κάποιοι άλλοι επιχειρούν να επιβιβαστούν στο απέναντι συρμό.

Διεθνή μέσα αναφέρουν ότι ένας ένοπλος άνδρας άνοιξε πυρ στο βαγόνι του μετρό αφού πρώτα πέταξε ένα καπνογόνο. Οι επιβάτες παγιδεύτηκαν στον συρμό μέχρι την επόμενη στάση όπου ακολούθησαν οι σκηνές που καταγράφονται στο βίντεο.

Αναζητούν τον άντρα που αιματοκύλισε το μετρό

Οι αστυνομικές αρχές έχουν ξεκινήσει επιχείρηση εντοπισμού του δράστη. Σύμφωνα με τις πρώτες περιγραφές, πρόκειται για έναν αφροαμερικανό μετρίου αναστήματος, που φορά πορτοκαλί γιλέκο και αντιασφυξιογόνο μάσκα.

Ήδη, οι αρχές έχουν τεθεί σε κατάσταση συναγερμού. Στην περιοχή που έγινε το συμβάν έχουν κλειδώσει τα σχολεία για να αποτρέψουν το ενδεχόμενο εισόδου του υπόπτου. Άγνωστο παραμένει μέχρι στιγμής πόσα σχολεία έχουν κατεβάσει τις πόρτες, ωστόσο έχει διευκρινιστεί ότι κανένας δεν επιτρέπεται να εγκαταλείψει το κτήριο, ενώ η είσοδος επιτρέπεται μόνον για τους μαθητές, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της πυροσβεστικής υπηρεσίας, ήδη έχουν εντοπιστεί 13 τραυματίες, ενώ η αστυνομία της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή ενεργός εκρηκτικός μηχανισμός.

Στις έρευνες μετέχει κλιμάκιο του Γραφείου Αλκοόλ, Πυροβόλων Όπλων και Εκρηκτικών, που συνδράμει το αστυνομικό τμήμα της Νέας Υόρκης στις έρευνες.

Σε επαφή με τις αρχές τις Νέας Υόρκης βρίσκεται και ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, που παρακολουθεί από πολύ κοντά τις εξελίξεις, σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις