Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ, εξελέγη την Παρασκευή πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, κατά την πρώτη ημέρα του συνεδρίου της διεθνούς οργάνωσης, στη Μαδρίτη. Σε αυτήν στην μετέχουν 132 σοσιαλιστικά ή σοσιαλδημοκρατικά κόμματα από όλον τον κόσμο.

Η υποψηφιότητα του Σάντσεθ δεν τέθηκε σε ψηφοφορία, καθώς ήταν ο μοναδικός υποψήφιος για να διαδεχθεί τον Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος ήταν επικεφαλής της Σοσιαλιστικής Διεθνούς από το 2005. Ο πρώην πρωθυπουργός πρότεινε στους συνέδρους να τον ανακηρύξουν «δια βοής» πρόεδρο και εκείνοι σηκώθηκαν όρθιοι και τον καταχειροκρότησαν. Ο Σάντσεθ απάντησε ακουμπώντας το χέρι του στο στήθος, σε ένδειξη ευγνωμοσύνης.

Στην εναρκτήρια ομιλία του συνεδρίου, ο 50χρονος Ισπανός πολιτικός εξήγησε ότι έχει έναν συγκεκριμένο στόχο για τη Σοσιαλιστική Διεθνή: Να τη μετατρέψει «σε σημαντική ιδεολογική πλατφόρμα του προοδευτικού διεθνούς κινήματος». Υπογραμμίζοντας ότι θέλει να τιμήσει «την κληρονομιά που μας εμπνέει όλους», ο Ισπανός πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι θέλει «να δώσει τον καλύτερο εαυτό του».

Απευθυνόμενος στις γυναίκες που συμμετέχουν στο συνέδριο, υποσχέθηκε ότι «θα αγωνιστεί για την ισότητα», στόχο που θεωρεί προτεραιότητα και της εσωτερικής πολιτικής του αφότου ανέλαβε την πρωθυπουργία στην Ισπανία, το 2018. Είναι επικεφαλής του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος της Ισπανίας (PSOE) από το 2014.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις