Τις κατηγορίες εις βάρος του, αναφορικά με την αντίδραση της Τουρκίας στον διπλό καταστροφικό σεισμό που έπληξε τη χώρα, επιχείρησε να αποκρούσει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με δηλώσεις του από τις πληγείσες περιοχές, όπου βρέθηκε την Τετάρτη.

«Είναι καιρός για ενότητα, αλληλεγγύη. Σε μια περίοδο όπως αυτή, δεν μπορώ να ασχοληθώ με ανθρώπους που διεξάγουν αρνητικές εκστρατείες για πολιτικά συμφέροντα» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος της Τουρκίας, κατά την άφιξή του στη νότια επαρχία Χατάι.

Ο Ερντογάν υποστήριξε ότι «δεν ήταν δυνατόν να προετοιμαστούμε για μια τέτοια καταστροφή», αλλά και ότι η κυβέρνηση θα επισπεύσει την απομάκρυνση των ερειπίων και την κατασκευή κατοικιών.

Συμπλήρωσε, δε, ότι στο Χατάι έχουν φτάσει και επιχειρούν ομάδες από 18 χώρες.

Ο αριθμός των νεκρών στην Τουρκία ανήλθε στους 9.057, πρόσθεσε ο Ερντογάν.

Σωρεία επικρίσεων

«Πού είναι το κράτος; Πού ήταν εδώ και δύο μέρες; Τους παρακαλούμε. Ας το κάνουμε, μπορούμε να τους βγάλουμε έξω» δηλώνει μια πολίτης, η Σαμπιχά Αλινάκ.

Η κριτική για την αντίδραση της Τουρκίας στον σεισμό εντάθηκε την Τετάρτη, με την αντιπολίτευση και τους ανθρώπους στη ζώνη της καταστροφής να κατηγορούν την κυβέρνηση για καθυστερημένη και ανεπαρκή προσπάθεια βοήθειας.

Η οργή έγινε εντονότερη, καθώς ο Ερντογάν, αντιμέτωπος με εκλογές σε τρεις μήνες, επισκέφθηκε την πληγείσα περιοχή για πρώτη φορά και αναγνώρισε ορισμένα προβλήματα αναφορικά με την αρχική ανταπόκριση των Αρχών της Τουρκίας.

ΠΗΓΗ: Reuters

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις