Η Αστυνομία στο Μεξικό συνέλαβε έναν αναισθησιολόγο γιατρό την Τρίτη, με την κατηγορία παράνομων δραστηριοτήτων συμπεριλαμβανομένης της επαναχρησιμοποίησης φαρμάκων σε ιδιωτικά νοσοκομεία, όπου εργαζόταν, και η οποία προκάλεσε μετάδοση μυκητιασικής μηνιγγίτιδας.

Το πλήρες όνομα του γιατρού δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα. Η ασθένεια σκότωσε τουλάχιστον 35 γυναίκες τους τελευταίους μήνες. Άλλοι 79 άνθρωποι νοσηλεύτηκαν στο νοσοκομείο με σημάδια μόλυνσης.

Η μηνιγγίτιδα συνδέεται, συνήθως, με επώδυνη φλεγμονή του εγκεφάλου και του νωτιαίου μυελού, που συχνά προκαλείται από ιό ή σε ορισμένες περιπτώσεις από βακτηριακή ή μυκητιασική λοίμωξη.

Οι πάσχοντες ασθενείς στο Ντουράνγκο, πιθανότατα, μολύνθηκαν από μυκητιασική μηνιγγίτιδα ενώ υποβλήθηκαν σε επεμβάσεις στα ίδια νοσοκομεία όπου ερευνούσε ο γιατρός, δήλωσε η εισαγγελέας του Ντουράνγκο, Σόνια Γκάρζα, ανέφερε το Tanjug.

«Αυτός ο ειδικός εκτελούσε επεμβάσεις χωρίς περιορισμούς» δήλωσε η Γκάρζα, προσθέτοντας ότι έφερνε τα δικά του φάρμακα για τους ασθενείς, συμπεριλαμβανομένων φαρμάκων που είχαν απαγορευτεί.

Η ίδια πρόσθεσε ότι ο κρατούμενος γιατρός ήταν ο μόνος που εκτελούσε χειρουργικές επεμβάσεις στα τέσσερα νοσοκομεία, όπου παρατηρήθηκαν οι λοιμώξεις. Πρόσθεσε, δε, ότι κατά τη διάρκεια της ακρόασης ενώπιον των εισαγγελέων, αρνήθηκε ότι είχε χρησιμοποιήσει τα φάρμακά του, ανέφερε το Reuters.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις