Το υπουργείο Εσωτερικών του Ιράν ανακοίνωσε, Την τρίτη, τις πρώτες συλλήψεις στο πλαίσιο της έρευνας για τη σειρά των δηλητηριάσεων που επί τρεις μήνες έχουν πλήξει χιλιάδες μαθήτριες.

«Άτομα συνελήφθησαν σε πέντε επαρχίες και οι υπηρεσίες συνεχίζουν την έρευνά τους» δήλωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών του Ιραλν, Μαζίντ Μιραχαντί, μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση.

Ο υφυπουργός δεν έδωσε λεπτομέρειες για την ταυτότητα των συλληφθέντων, τις συνθήκες της σύλληψής τους και τις υποψίες για την εμπλοκή τους.

Η υπόθεση των δηλητηριάσεων προκαλεί ισχυρή συγκίνηση στο Ιράν, όπου γονείς μαθητριών έχουν κινηθοποιηθεί ζητώντας από τις Αρχές να δράσουν.

Συνολικά, «περισσότερες από 5.000 μαθήτριες έχουν πληγεί», από τα τέλη Νοεμβρίου, σε «περίπου 230 σχολικά ιδρύματα», τα οποία βρίσκονται σε 25 από τις 31 επαρχίες της χώρας, δήλωσε σήμερα ο Μοχαμάντ-Χασάν Ασαφαρί, μέλος της κοινοβουλευτικής ερευνητικής επιτροπής, στην οποία ανατέθηκε να ρίξει φως στις αιτίες αυτού του κύματος των δηλητηριάσεων.

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, ζήτησε χθες, Δευτέρα, να επιβληθούν «αυστηρές ποινές» στα πρόσωπα που θα βρεθούν ένοχα σε αυτή την υπόθεση.

«Πρέπει να καταδικαστούν σε αυστηρές ποινές» και «δεν θα υπάρξει αμνηστία» για τα πρόσωπα αυτά, προειδοποίησε ο Χαμενεΐ, ο οποίος μίλησε για πρώτη φορά για αυτή την υπόθεση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις