Τέμπη: Η δημοσιογράφος του OPEN, Αναστασία Αργυριάδου, μίλησε με τον σταθμάρχη που είχε την πρωινή βάρδια στο σταθμαρχείο της Λάρισας. Κανονικά ο συγκεκριμένος σταθμάρχης θα έπρεπε να είναι στο πόστο του μέχρι τις 11 το βράδυ την ημέρα της τραγωδίας.

Ωστόσο, όπως είπε ο ίδιος στο OPEN, άλλος έμπειρος σταθμάρχης του ζήτησε να αλλάξουν τη βάρδια, όπως και έγινε. Ωστόσο και ο έμπειρος είχε φύγει από το πόστο του πριν την ώρα του δυστυχήματος, αφήνοντας μόνο τον 59χρονο άπειρο σταθμάρχη,

Όπως είπε ο σταθμάρχης στο OPEN δούλευε τόσο εκείνος όσο και οι υπόλοιποι μόνιμοι σταθμάρχες 20 ημέρες χωρίς ρεπό. Συνολικά υπάρχουν 6 μόνιμοι – έμπειροι σταθμάρχες που είναι υποχρεωμένοι να κάνουν βάρδια με έναν συμβασιούχο ή έναν άπειρο σταθμάρχη. Ήταν εξαντλημένοι, ενώ έπρεπε να κάνουν και τις δικές του υποχρεώσεις αλλάζοντας κάποιες φορές τις μεταξύ τους βάρδιες.

Έρχονται ποινικές διώξεις σε βάρος τριών ακόμα ατόμων

Τρία ακόμη άτομα – πέρα από τον μοιραίο σταθμάρχη Λάρισας – βρίσκονται στο στόχαστρο των δικαστικών Αρχών για την τραγωδία στα Τέμπη.

Όπως ανέφερε η εφημερίδα Καθημερινή, οι Αρχές θα προχωρήσουν πολύ σύντομα σε τρεις νέες ποινικές διώξεις για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα, καθώς ήδη υπάρχουν επιβαρυντικά στοιχεία γι’ αυτούς.

Όπως τονίζεται στο δημοσίευμα: «οι ανακριτικές διαδικασίες τρέχουν εν όψει της σύγκλησης της ολομέλειας των εφετών, που αναμένεται να οδηγήσει τις προσεχείς ημέρες στην αναβάθμιση των ερευνών, με την ανάθεσή τους σε δύο εφέτες – ανακριτές». (Διαβάστε σχετικά)

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις