Αινιγματικός Βαλαντσιούνας για το μέλλον του - Απέφυγε να πάρει θέση
Ο Λιθουανός σέντερ έδωσε το παρών στο «B8 Summit» στο Βίλνιους, αφήνοντας ανοιχτά όλα τα σενάρια σχετικά με το μέλλον του.

Στο Βίλνιους βρίσκεται αυτές τις ημέρες ο Γιόνας Βαλαντσιούνας, συμμετέχοντας στο συνέδριο «B8 Summit», μια διοργάνωση που φιλοξενεί κορυφαίες προσωπικότητες του ευρωπαϊκού μπάσκετ.
Ο Λιθουανός σέντερ, που παραμένει στο μεταγραφικό κάδρο του Παναθηναϊκού AKTOR, μίλησε για ζητήματα του ευρωπαϊκού και του λιθουανικού μπάσκετ, ενώ δεν απέφυγε και τις ερωτήσεις σχετικά με το μέλλον του στο NBA.
Αναφερόμενος στην επόμενη σεζόν και την πιθανή ομάδα στην οποία θα αγωνιστεί, ο Βαλαντσιούνας επέλεξε να αφήσει ανοιχτά όλα τα σενάρια «μέχρι τον πρώτο αγώνα της σεζόν».
Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Βαλαντσιούνας
«Όταν ολοκληρωθεί η ανταλλαγή, θα καταλήξουμε σε ένα σχέδιο. Θα εκφράσουν τις επιθυμίες τους, πώς σκέφτονται, πώς το βλέπουν... θα γίνουν οι ιατρικές εξετάσεις και οι υπόλοιπες λεπτομέρειες και βλέπουμε ποιο είναι το επόμενο βήμα. Αυτό θα εξαρτηθεί από την ομάδα. Το Ντένβερ είναι αρκετά μακριά από εδώ, αλλά με τη σημερινή τεχνολογία, μπορείς να μετακινηθείς αρκετά γρήγορα δίχως πρόβλημα. Δεν νομίζω ότι θα υπάρξουν προβλήματα με αυτό. Ακόμα δεν μπορώ να ενταχθώ στην ομάδα από την αρχή, σύμφωνα με τους κανόνες του NBA. Νομίζω ότι θα έχω χρόνο για να το δω αυτό».
Άρα λες ότι θα παίζεις στο Ντένβερ την επόμενη σεζόν;
«Μπορείτε να πείτε οτιδήποτε. Πολλά έχουν ήδη ειπωθεί εδώ... Κάθε είδους σκέψεις. Η φούσκα έσκασε, όλοι μοιράστηκαν ό,τι σκέφτηκαν. Θα το μάθουμε μόνο όταν γίνει ο πρώτος αγώνας. Όλα θα ξεκαθαρίσουν».