Ανησυχία στους σεισμολόγους για τα 4,8 Ρίχτερ στον Κορινθιακό: «Προβληματίζει η απουσία μετασεισμών»
Τα «μασάνε» οι σεισμολόγοι για το αν τα 4,8 Ρίχτερ ήταν ο κύριος σεισμός - «Η περιοχή είναι ιδιαίτερα επιρρεπής στην εμφάνιση προσεισμών».

Προβληματισμός επικρατεί στους κύκλους των σεισμολόγων για τον σεισμό των 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 03:06 τα ξημερώματα της Τρίτης (27/5) στον Κορινθιακό Κόλπο.
Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του σεισμολόγου Γεράσιμου Παπαδόπουλου, στην οποία σημειώνει πως «η απουσία μετασεισμών προβληματίζει και με κάνει επιφυλακτικό, δεδομένου ότι η περιοχή είναι ιδιαίτερα επιρρεπής στην εμφάνιση προσεισμών».
Ειδικότερα, στην ανάρτησή του ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος αναφέρει: «Σεισμός μεγέθους 4,8 το βράδυ κοντά στην Ιτέα. Διάρρηξη με διεύθυνση ανατολική-δυτική, τυπική για τον Κορινθιακό κόλπο. Η απουσία μετασεισμών προβληματίζει και με κάνει επιφυλακτικό, δεδομένου ότι η περιοχή είναι ιδιαίτερα επιρρεπής στην εμφάνιση προσεισμών».
Η σεισμική δόνηση μεγέθους 4,8 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 03:06 στον Κορινθιακό Κόλπο, 13 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Γαλαξειδίου, ενώ είχε εστιακό βάθος 13,5 χιλιόμετρα.
Ο σεισμός έγινε αισθητός σε μεγάλη περιοχή, φτάνοντας μέχρι και τα νότια προάστια της Αθήνας, ενώ χαρακτηρίστηκε από τη σχετική της διάρκεια και το χαρακτηριστικό βουητό.

Λέκκας: Η περιοχή δίνει μεγάλους σεισμούς
Νωρίτερα, σήμερα, είχε μιλήσει στο ERTNews ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, ο οποίος με τη σειρά του είχε σημειώσει πως «ο Κορινθιακός θέλει μια προσοχή όπως και να 'χει» καθώς πρόκειται για μία περιοχή που είναι ενδιαφέρουσα από σεισμική άποψη καθώς δίνει μεγάλους σεισμούς.
«Παρακολουθούμε αδιάλειπτα την εξέλιξη του φαινομένου. Βεβαίως ο Κορινθιακός είναι μία ευαίσθητη ζώνη η οποία χαρακτηρίζεται από υψηλή σεισμικότητα. Περιμένουμε να δούμε και τη συνέχεια του φαινομένου», δήλωσε ο κ. Λέκκας, τονίζοντας την εγρήγορση της επιστημονικής κοινότητας.
Επιπλέον, ο κ. Λέκκας εξήγησε ότι η ένταση με την οποία έγινε αισθητή η δόνηση στην Αθήνα οφείλεται στην «κατευθυντικότητα των σεισμικών κυμάτων» καθώς τα συγκεκριμένα ρήγματα έχουν μια κατεύθυνση προς τα ανατολικά.