Απεβίωσε ο δήμαρχος της Αγίας Παρασκευής
Σε ηλικία 53 ετών απεβίωσε την Τρίτη το βράδυ ο δήμαρχος της Αγίας Παρασκευής, Σταύρος Κώτσης, ύστερα από μακρά μάχη με την επάρατο νόσο. Η κηδεία του θα γίνει την Πέμπτη, 31 Μαΐου στις 17:00 στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής.
Ο Σταύρος Κώτσης ήταν δήμαρχος από το 1994. Γεννήθηκε στα Ιωάννινα και ήταν πατέρας δύο παιδιών, ενώ μέχρι την εκλογή του στη θέση του Δημάρχου εργαζόταν ως διευθυντής πωλήσεων σε μεγάλη εταιρεία. Πολιτικοποιημένος από τα μαθητικά του χρόνια, ανέπτυξε έντονη συνδικαλιστική δραστηριότητα στο χώρο της ΕΔΗΝ κατά την προδικατατορική περίοδο.
Μεταπολιτευτικά αποτέλεσε ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ και ήταν Γραμματέας στη Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Βορειοανατολικής Αθήνας. Με τα κοινά της Αγίας Παρασκευής ασχολούνταν συνεχώς από το 1974, και στις δημοτικές εκλογές του 1978, του 1982 και του 1986 ήταν υποψήφιος δήμαρχος δημοκρατικών δυνάμεων με ευρύτερη αποδοχή. Την ίδια περίοδο διετέλεσε αντιπρόεδρος του Ενιαίου Συνδέσμου Δήμων και Κοινοτήτων. Επίσης ήταν μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Ανάπτυξης (ΕΕΤΑΑ) και μέλος του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης του Υμηττού (ΣΠΑΥ).
Ο Τομέας Αυτοδιοίκησης και Θεσμών του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε την Τετάρτη τη βαθιά του θλίψη και οδύνη για τον πρόωρο χαμό του συντρόφου Σταύρου Κώτση, δήμαρχου της Αγίας Παρασκευής. «Ο Σταύρος Κώτσης υπήρξε πρωτεργάτης στον αγώνα του ΠΑΣΟΚ για την αναβάθμιση του θεσμού της Αυτοδιοίκησης. Στην ιστορική του διαδρομή υπήρξε συνεπής αγωνιστής με πρωτοποριακές ιδέες και απόψεις σε όλα τα όργανα του κόμματος και της Αυτοδιοίκησης. Σήμερα όλοι εμείς είμαστε φτωχότεροι. Σήμερα όλοι εμείς αισθανόμαστε την ανάγκη να δηλώσουμε ότι θα παραμείνουμε σταθεροί σε αυτές τις αξίες που για χρόνια υπηρέτησε ο φίλος και σύντροφος Σταύρος Κώτσης. Ο Τομέας Αυτοδιοίκησης συμμετέχοντας στο βαρύ πένθος εκφράζει τα βαθιά του συλλυπητήρια στην οικογένειά του».