Η εξαφάνιση του εγκληματία Χρήστου Παππά έχει διαφορετικό αντίκτυπο σε κάθε άνθρωπο. Στον δημοσιογράφο του ΣΚΑΙ δεν έχει κανένα, δεν επηρεάζει τη ζωή μας δήλωσε. Γι΄ αυτούς που έπεσαν θύματα της χρυσαυγίτικης βίας σημαίνει ένα ακόμα πλήγμα.

Για την εισαγγελέα της δίκης πιθανόν είναι αμφιθυμικά τα συναισθήματα. Από τη μία μένει έκθετη από την άλλη ένας λιγότερος στη φυλακή… Για τους αντιφασίστες σημαίνει επιβεβαίωση της πεποίθησης ότι το επιτελικό κράτος κάνει καλά τη δουλειά του αν κι εφόσον το επιθυμεί. Και για τον υπουργό Προ.Πο. σημαίνει αμφισβήτηση.

Ζει την εμπειρία της αμφισβήτησης κάτι που δεν του είναι καθόλου εύκολο. Η στρουθοκάμηλος δεν είναι ένα τυχαίο σύμβολο. Σχετίζεται με την αυτοεικόνα μας. Ο υπουργός έχοντας μπερδέψει τη συλλογική επιτυχία των διωκτικών αρχών, σε σοβαρές εξαρθρώσεις, με το μέγεθος των ικανοτήτων του, κι έχοντας αποτιμήσει τα πάντα ως προσωπικά του επιτεύγματα, δεν περίμενε από τον εαυτό του το λάθος. Έρχονται τώρα οι φιλοκυβερνητικές εφημερίδες, όπως Τα Νέα και διακινούν δημόσια το μαντάτο: «Δυσαρέσκεια Μαξίμου για τη διαφυγή Παππά». 

Το ορθό είναι ότι όλη η κυβέρνηση φέρει την ευθύνη της φυγοδικίας. Ο Χρυσοχοΐδης όμως είναι αυτός που καλείται να αναλάβει την πολιτική ευθύνη, κάτι που αρνείται επίμονα να το πράξει. Η αυτοεικόνα του, η μόνη έγκυρη πηγή πληροφοριών που αναγνωρίζει, του δείχνει έναν ιδανικό εαυτό. Τι να αναλάβει λοιπόν; Κι ας έρχεται η προσωπική κατασκευή σε αντίθεση με το “φιλοκυβερνητικό εξώφυλλο” που του θυμίζει: όχι μόνο σου διέφυγε ως κύριος αλλά έχουν περάσει, ήδη, είκοσι μέρες και συνεχίζει να διαφεύγει. Plus ότι κατέθεσε και έφεση μέσω του συνηγόρου του…

EUROKINISSI

Το δια ταύτα είναι ότι η εξαφάνιση δεν πλήγωσε το «γόητρο» της Αστυνομίαςαλλά το γόητρο του πολιτικού της προϊσταμένου και της κυβέρνησης.
Ο Χρήστος Παππάς έφυγε σαν κύριος, με το κοστούμι του και με το αυτοκίνητό του. Ο κύριος υπουργός προς ώρας μένει. Μέχρι ως ότου αποφασίσει η κυβέρνηση να μην έχει μερίδιο στη «γκάφα» αν διαρκέσει για πολύ ακόμα.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις