Εντός του τελευταίου τριημέρου εκτός του ότι θνήσκουν πλέον άνθρωποι μεσήλικες χωρίς υποκειμενικά νοσήματα, θνήσκουν άνθρωποι που αναμένουν να εισαχθούν σε ΜΕΘ. Kι αυτό που υπογραμμίζει με τραγικό τρόπο τον θάνατό τους, είναι ο τρόπος που αντιλαμβάνεται την κατάσταση.

EUROKINISSI

Από τη μία έχουμε την είδηση της ημέρας (σύμφωνα με την ΕΡΤ Κοζάνης)
Διασωληνωμένος στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης, παραμένει από χθες Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020, ένας 58χρονος από τα Γρεβενά, μετά την επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του, καθώς δεν κατέστη δυνατόν να εξευρεθεί σε άλλα Νοσοκομεία κάποια κλίνη σε ΜΕΘ.

Από την άλλη έχουμε τη δήλωση της μέρας
Στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ο πρωθυπουργός είπε ότι υπάρχουν σήμερα 25 κλίνες ΜΕΘ και θα προστεθούν ακόμα 30 κλίνες ΜΕΘ και 8 ΜΑΦ με τη δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχος, με παράδοση στις 26 Φεβρουαρίου.

Από τη μία έχουμε τους αριθμούς της ημέρας
682 νεκροί στην Ελλάδα τις τελευταίες 7 μέρες και με τα θύματα συνολικά να ανέρχονται στα 2.102 ως χθες το βράδυ. Κι η Ελλάδα να κατέχει πλέον τη μακάβρια πρωτιά στον αναλυτικό πίνακα των Financial Times για τους νέους θανάτους κορονοϊού ανά 100.000 κατοίκους

Από την άλλη έχουμε τους αριθμούς της κυβέρνησης
Η κυβέρνηση προκειμένου να αντιμετωπίσει τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας, έδωσε καθαρά εθνικές δαπάνες το 6,4% του ΑΕΠ. Τούτων δοθέντων έρχεται τελευταία σε κατάταξη συγκριτικά με άλλες ευρωπαϊκές χώρες που έδωσαν έως και 22,76%.

EUROKINISSI

Δύο αλληλοσυγκρουόμενες πραγματικότητες

Το καλοκαίρι λειτούργησε, επιβεβαιωμένα, εις βάρος και της τουριστικής βιομηχανίας και της δημόσιας υγείας. Δόθηκε οικονομικά η μάχη σε λάθος μέτωπο ενώ παράλληλα δεν δόθηκε καμία για τη Δημόσια Υγεία.  Αυτό δεν εμποδίζει τον Υπουργό Χάρης Θεοχάρης, να δηλώνει σε συνέντευξή του, αυτές τις μέρες που καίγεται το σπίτι μας, ότι: «Ο ελληνικός τουρισμός θα είναι έτοιμος να πρωταγωνιστήσει, αναδεικνύοντας την Ελλάδα ως κυρίαρχο και στην τουριστική αγορά». Τέτοιων δηλώσεων ουκ έστιν αριθμός. Ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει καλά καλά η ίδια αν σε ανοιχτό χώρο με αποστάσεις κολλάει ή δεν κολλάει. Αν στα συνωστισμένα μέσα μαζικής μεταφοράς κολλάει ή δεν κολλάει….

Ποιο είναι το δια ταύτα; Αυτό που λέει η πραγματικότητα: Πολλοί άνθρωποι θα πάμε άκλαφτοι αλλά η κυβέρνηση είναι αυτοδύναμη.  Εν ολίγοις δύο κόσμοι βρίσκονται σε σύγκρουση.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις