Στη χώρα που δεν πλήττεις ποτέ η 24η Ιουλίου, ημέρα Σάββατο ήταν πραγματικά απολαυστική. Ξεκίνησε με την επιτυχία της Μαρίας Σάκαρη στον πρώτο αγώνα της στο Τόκιο όπου η συγκινητική παρουσία και μαζική υποστήριξη των παραγόντων της Ελληνικής Ολυμπιακής αποστολής καθάρισαν τον αγώνα από το πρώτο σετ.

Ο Πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης ο Α’ Αντιπρόεδρος Στέλιος Αγγελούδης ο Γ. Γ. Μανόλης Κολυμπάδης, ο Αρχηγός Αποστολής Μιχάλης Φυσεντζίδης, ο Υπαρχηγός Ιάκωβος Φιλιππούσης έδωσαν το παρόν όπως είμαι βέβαιος ότι θα κάνουν σε κάθε προσπάθεια Έλληνα αθλητή δίνοντας το στίγμα της ελληνικής παρουσίας στο Τόκιο!

Οι Ελληνικοί θρίαμβοι όμως δεν σταμάτησαν εκεί. Ο Λευτέρης Πετρούνιας, μόνος του προκρίθηκε στον τελικό αλλά τον πραγματικό άθλο τον επέτυχε η ΕΡΤ όπου έριξε “μαύρο” στην προσπάθειά του Έλληνα ολυμπιονίκη! Σύμφωνα με την ανακοίνωση της “Αγίας Παρασκευής” που λέγαμε και παλιά, φταίει ο Ιάπωνας σκηνοθέτης κάτι που δεν συμμερίζεται ο έλληνας ολυμπιονίκης που έριξε και το λιγότερο κράξιμο από αυτά που έπεσαν το ελληνικό Twitter. Τα βέλη, και μάλιστα εξ οικείων ενορχηστρωμένα όπως μαθαίνω, πέτυχαν και τον πρόεδρό της ΕΡΤ Κώστα Ζούλα ο οποίος είδε την επιτυχία του ERTFLIX να ισοφαρίζεται επικοινωνιακά από μία ολυμπιακών διαστάσεων γκάφα. Για να μην αναφέρουμε τα όσα έγιναν σε άλλη εκπομπή με το κοντρόλ και τις υποδείξεις.

Ο Πετρούνιας σχολιάζει την προσπάθεια του αλλά και την ΕΡΤ στο Twitter

Τα χειρότερα όμως έγιναν με αφορμή την γιορτή για την 47η επέτειο για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα.

Άλλη μία γκάφα σε σχέση με τους προς βράβευση καλεσμένους από την κοινωνία των πολιτών έκλεψε την παράσταση από το βραδινό pret-a-porter των προσελεύσεων.

Η ακύρωση της βράβευσης του διασώστη Ιάσονα Αποστολόπουλου ο οποίος είχε ενημερωθεί ότι θα παρασημοφορηθεί για τη δράση του, ακυρώθηκε την τελευταία στιγμή “αφού έγιναν τα δέοντα” όπως μας ενημέρωσε και πάλι στο Twitter ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

Τώρα ποια “δέοντα” έγιναν, κάτι μάθαμε από το ρεπορτάζ για παρέμβαση της τελευταίας στιγμής από το Υπουργείο Εξωτερικών που μόλις έμαθε ότι ο εν λόγω έχει καταγγείλει επανειλημμένως τα Push back του ελληνικού λιμενικού στο Αιγαίο, που υποτίθεται ότι δεν γίνονται αφού είναι παράνομα,”έκοψε” τον Αποστολόπουλο.

Η (καθόλου) πλάκα είναι ότι η προεδρία της Δημοκρατίας “τα ακούει” και από τα δεξιά για το πώς επέλεξε τον συγκεκριμένο διασώστη προς βράβευση που μας χαλάει το αφήγημα. Και φυσικά τρώει κράξιμο από τα αριστερά για την ντροπιαστική υπαναχώρηση που μάλλον θα κάνει ήρωα τον Ιάσονα Αποστολόπουλο καθώς η αριστερή ευρωομάδα θα τον προτείνει για το βραβείο του ευρωπαίου πολίτη. Φοβερά πράγματα έγιναν όπως καταλαβαίνετε αυτό το Σαββατοκύριακο όπου οι πολίτες χάρισαν επανειλημμένως το παράσημο της ανοιχτής παλάμης με πολλές αφορμές. Και ακόμα δεν έχει τελειώσει.

Για το τέλος, ας παραθέσω τις φωτογραφίες που μου έκαναν εντύπωση από τον κήπο του προεδρικού Μεγάρου με τις ανάλογες λεζάντες. Καλή Κυριακή!

Ο τζέντλεμαν της βραδιάς κ. Ισίδωρος Κούβελος προσήλθε συνοδεύοντας τόσο τη σύζυγό του κ.Ντόρα Μπακογιάννη όσο και την απαστράπτουσα πρόεδρο της επιτροπής Ελλάδα 1821-2021 κ. Γιάννα Αγγελοπούλου η οποία χθες δεν προτίμησε τα “φουστανελέ” ενδυματολογικά σύνολα

Η κ. Έλενα Ακρίτα είδε από κοντά αυτό το ΣΚ τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ο Αλέξης Τσίπρας σκέφτεται μελλοντικές προοδευτικές συνεργασίες αλλά οι δυνητικοί εταίροι έχουν άλλες έγνοιες

Ο Γιάνης Βαρουφάκης αποφάσισε να έχει από κοντά τα μέλη της κοινοβουλευτικής του ομάδας προκειμένου να μην του φύγει κι άλλος όπως στην περίπτωση της ανεξαρτητοποίησης της κ. Κωνσταντίνας Αδάμου

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις