Η επιχειρηματολογία για την απροθυμία είχε μάλιστα και τεκμηρίωση η οποία μοιράζονταν σε non paper στους βουλευτές και τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που την παρέθεταν απνευστί στα πάνελ.

“Δώσαμε 43 δις μέσα στην πανδημία γιατί φωνάζετε”, ” οι φτωχοί δεν έχουν αυτοκίνητο”, “αν μειώσουμε τον φόρο θα επιδοτήσουμε αυτούς που έχουν τα Cayenne”, “οι αυξήσεις δεν θα ξεπερνούν τα 2 με 3 ευρώ”, “Καλό είναι να κλείνουμε τα φώτα και το θερμοσίφωνα”, “δεν υπάρχουν λεφτόδεντρα”…

Και τι δεν ακούσαμε όλους αυτούς τους μήνες την ώρα που τα ραβασάκια για το ρεύμα συνέχιζαν να έρχονται και να διαλύουν τον προϋπολογισμό των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων.

Όμως η γενικευμένη αντίδραση και οι κρυφές δημοσκοπήσεις, όχι οι φανερές, μετατρέπουν σε πραγματικότητα τη φράση “ανάγκα και θεοί πείθονται”. Να λοιπόν που βρέθηκαν τα λεφτόδεντρα ενώ οι αναμενόμενες νέες ανατιμήσεις στα καύσιμα μάλλον θα δικαιώσουν σύντομα και τα Cayenne καθώς η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να ρίξει κάποια στιγμή την τιμή στο πρατήριο χωρίς Smart Phones, fuel passes και άλλα διηγήματα…

Στην Πειραιώς αλλά και την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας γνώριζαν καλά πως θα ήταν δύσκολο να πάει στο συνέδριο του κόματος στο αεροδρόμιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης αν προηγουμένως δεν είχε εξαγγείλει πραγματικές ελαφρύνσεις για το ρεύμα.

Όπως ήταν δύσκολο το Πάσχα στα χωριά για τους βουλευτές της περιφέρειας που ναι μεν είχαν στις αποσκευές τους την αύξηση του κατώτατου μισθού αλλά από ό,τι μαθαίνουμε ούτε αυτή αρκούσε καθώς έπεφτε “θύμα” της ρήτρας αναπροσαρμογής

Η ρήτρα αναπροσαρμογής για την οποία γράφαμε εδώ στο flash.gr από το Δεκέμβριο ό,τι καίει την κοινωνία παραλίγο να κάψει και την ίδια την κυβέρνηση.

Μένει να δούμε αν τα μέτρα που εξαγγέλλει σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποτυπωθούν στον επόμενο ή μεθεπόμενο λογαριασμό.

Αν τα μέτρα θα Χτυπούν την αισχροκέρδεια στην πηγή της ή θα την επιδοτούν σε αυτή. Γιατί Καλό είναι να μην πληρώνουμε την αισχροκέρδεια στους λογαριασμούς μας αλλά ας μην την πληρώσουμε από τα αποθεματικά του Κράτους που όλοι μαζί δημιουργούμε από τις φόρους που καταβάλλουμε.

Τι θα γίνει με τα χρέη που ήδη έχουν συσσωρευτεί και πώς θα αποκλιμακωθούν οι ανατιμήσεις που επιβλήθηκαν στα αγαθά. Αν δηλαδή η τιμή π.χ του καφέ αυξήθηκε και λόγω του ρεύματος που πληρώνει ένα κατάστημα τώρα που θεωρητικά αυτή η αύξηση θα περιοριστεί τι θα γίνει αντίστοιχα με την τιμή του προϊόντος που φτάνει στον καταναλωτή.

Παράλληλα αν προεξοφλήσουμε ότι θα δοθεί μία λύση μέχρι το τέλος του χρόνου και θα σταματήσει αυτή η αιμορραγία τότε τίθενται και νέα πολιτικά ζητούμενα.

Πώς θα αντιδράσει η αντιπολίτευση που σχεδόν μονοθεματικά τις τελευταίες εβδομάδες σφυροκοπά την κυβέρνηση για τους φουσκωμένους λογαριασμούς;

Ποιο θα είναι το επόμενο αφήγημα;

Ενδιαφέροντα ζητούμενα μέχρι τον επόμενο σταθμό πού είναι η επίσκεψη Μητσοτάκη στις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά και ο φημολογούμενος ανασχηματισμός. Και μετά καλοκαίρι, τουρισμός και αγωνία για την πολιτική προστασία. Στη χώρα αυτή δεν πλήττεις ποτέ…

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις