Υπεραυτοκίνητα που δεν…αστειεύονται, με ασύλληπτες ταχύτητες, που, όμως, δεν επικεντρώνονται σε μια θεωρητική τελική, αλλά σε ταχύτητες που έχουν καταγραφεί στην πραγματικότητα.

8. McLaren F1 – 370,31 χλμ./ώρα

Το απίθανο ρεκόρ πέτυχε ο οδηγός αγώνων Andy Wallace, στην πίστα δοκιμών Ehra-Lessien της Volkswagen το Μάρτιο του 1998, το οποίο και διατηρήθηκε για 15 ολόκληρα χρόνια. Έτσι, λοιπόν, το βρετανικό αυτοκίνητο – θρύλος, έμεινε στη κορυφή της λίστας των ταχύτερων αυτοκινήτων. Αξίζει να σημειωθεί, βέβαια, πως η επίτευξη αυτού του ρεκόρ απαιτεί το ”πείραγμα” του κόφτη, αγγίζοντας τις 8.300 σ.α.λ.

Μέχρι και σήμερα, καμία άλλη F1 παραγωγής δε ξεπέρασε ποτέ τα 340 χλμ./ώρα, ενώ για τη βελτιωμένη έκδοση του V12 κινητήρα, η τελική ταχύτητα άγγιζε τα 355 χλμ./ώρα.

7. Koenigsegg CCR – 388 χλμ./ώρα

To Φεβρουάριο του 2005, το Koenigsegg CCR στην ιταλική πίστα δοκιμών Nardo Ring, πήρε τα ηνία της F1. Αποτελούσε το δεύτερο στην ιστορία μοντέλο παραγωγής της εταιρεία, και χρησιμοποιούσε κινητήρα V8 4,7 λίτρων, με διπλή υπερτροφοδότηση, και ιχύ άνω των 800 ίππων. Το ρεκόρ δεν άντεξε πολύ, καθώς μια Buggati το κατέρριψε μόλις δύο μήνες μετά.

6. Bugatti Veyron 16.4 – 408χλμ./ώρα

Οι επικεφαλής της Volkswagen επιθυμούσαν διακαώς να αποδείξουν πως έχουν προχωρήσει στην παραγωγή του πιο γρήγορου αυτοκινήτου στον κόσμο, και το κατάφεραν. Με κινητήρα W16 8 λίτρων και τέσσερα τούρμπο, παράγονταν περίπου 1.000 ίπποι ισχύος, με αυτόματο κιβώτιο επτά ταχυτήτων να στέλνει κίνηση και στους τέσσερις τροχούς. Το ρεκόρ καταρρίφθηκε με ρύθμιση του προγράμματος Top Speed Mode με χρήση ειδικού κλειδιού, μέσω του οποίου πραγματοποιείται αφαίρεση της πίσω αεροτομής, ενώ κλείνει ο εμπρός διαχύτης αέρα και χαμηλώνει το αμάξωμα.

5.SSC Ultimate Aero TT – 414,31 χλμ./ώρα

Το Ultimate Aero κατασκευαζόταν από την Shelby Supercars για επτά χρόνια. Η διάρκεια ζωής του μικρή, αλλά η ταχύτητα του μεγάλη, με την οποία κατάφερε να πάρει τα σκήπτρα από τη Veyron. Το Σεπτέμβριο του 2007, το υπεραυτοκίνητο της SSC και των 1.200 ίππων, σημείωσε εξωπραγματικό ρεκόρ για τα δεδομένα της εποχής, σε κλειστό, προσωρινά, δημόσιο χώρο στην Ουάσινγκτον.

4. Bugatti Veyron Super Sport – 430,98 χλμ./ώρα

H Bugatti αναβάθμισε σημαντικά τη Veyron, με σκοπό την αύξηση της τελικής της ταχύτητας, πράγμα το οποίο και κατάφερε, σημειώνοντας ένα εξωπραγματικό ρεκόρ που άγγιζε τα 431 χλμ./ώρα. H Veyron Super Sport προχώρησε στην παραγωγή μόλις 30 αντιτύπων, με ισχύ 1.200 ίππων, όπου σε συνδυασμό με αεροδυναμικό αμάξωμα, προσέφερε σταθερότητα ακόμα και σε ταχύτητες άνω των 400 χλμ./ώρα.

3. Hennessey Venom GT – 435,17 χλμ./ώρα

Το Φεβρουάριο του 2014, ο αμερικανικός οίκος Hennessey Performance Engineering, με το μοντέλο Dodge Venom GT, κατασκευασμένη με βάση τη Dodge Viper και την Lotus Exige, κατέρριψε το ρεκόρ της Bugatti, με ταχύτητα που άγγιξε τα 435 χλμ./ώρα. Η επίδοση καταγράφηκε στον αεροδιάδρομο προσγείωσης των διαστημικών λεωφορείων του Kennedy Space Centre της Φλόριντα. Ωστόσο, η NASA δεν επέτρεψε δεύτερη δοκιμή στην αντίθετη κατεύθυνση, με αποτέλεσμα να μην καταγραφεί ως ρεκόρ στο Βιβλίο Γκίνες.

2. Koenigsegg Agera RS – 447,1 χλμ./ώρα

Η Koeningsegg κατάφερε να σπάσει ρεκόρ ταχύτητας το 2017, και μάλιστα σημείωσε και ρεκόρ ταχύτητας αυτοκινήτου σε δημόσιο δρόμο, με το Agera RS ενός ιδιώτη. Το ρεκόρ αυτό διατηρούσε έως τότε η Mercedes-Benz από το 1938.

1. Bugatti Chiron Super Sport 300+ – 490,48 χλμ./ώρα

Το ρεκόρ σήμερα διατηρεί ξανά η Bugatti, με την περιορισμένη σε μόλις 30 αντίτυπα Chiron Super Sport 300+, η οποία έφτασε σε τελική ταχύτητα 490,48 χλμ./ώρα από τον Andy Wallace στην πίστα Ehra-Lessien. Με την ονομασία Thor, παραπέμποντας στον θεό του κεραυνού, ο κινητήρας W16 με τέσσερα τούρμπο, φτάνει έως και τους 1.600 ίππους ισχύος, που συνδυάζεται με το νέο κιβώτιο ταχυτήτων, ”μακριές” σχέσεις μετάδοσης, αλλά και ειδικά σχεδιασμένη ανάρτηση.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις