Το Delorean αποτελεί διαχρονική αξία, παρά το πέρασμα των χρόνων, και αυτό δεν οφείλεται μόνο στις πολύκροτες εμφανίσεις του στη σειρά ταινιών Back to the Future, στις οποίες αποτέλεσε το μέσο για τα ταξίδια στο χρόνο. Το Dolorean του 20 αποτελεί ηλεκτρικό του γεννημένου το 1982 Ισπανού σχεδιαστή Γκέρα, έχει δύο ηλεκτροκινητήρες τοποθετημένο στον πίσω άξονα ενώ είναι πλήρως αυτόνομο με κάμερες και αισθητήρες να ενσωματώνονται στη μαύρη λωρίδα που καλύπτει περιμετρικά το αυτοκίνητο.

Ο σχεδιαστής του, Άνχελ Γκέρα, αποφάσισε να τιμήσει την 40η επέτειο του εν λόγω μοντέλου, δημιουργώντας μια σύγχρονη έκδοση. Το DMC-12 του 2020 δείχνει αδιαμφισβήτητα φρέσκο και έχει πολλά από τα στοιχεία που περιμένει κανείς να συναντήσει σε ένα σύγχρονο αυτοκίνητο. Πρόκειται για ένα κομψό ηλεκτρικό σπορ αυτοκίνητο με αμάξωμα από γυμνό ατσάλι, πάνω στο οποίο οι καμπύλες είναι περιορισμένες.

Ωστόσο αυτό δεν αποτελεί τη μοναδική ομοιότητα με αυτό του παλαιού μοντέλου, καθώς τόσο το νέο όσο και το μοντέλο του παρελθόντος, διαθέτουν πόρτες που ανοίγουν προς τα πίσω, παρόμοιας αισθητικής ζάντες και ανάλογη διαμόρφωση στο μπροστινό μέρος. Το πίσω μέρος είναι ιδιαίτερα σύγχρονο και μοντέρνο, εξοπλισμένο με φώτα LED, αλλά και ένα τεράστιο διαχύτη πολύ χαρακτηριστικό της εποχής μας. Σύμφωνα με τον Guerra, το μοντέλο θα ήταν μεγαλύτερο σε μήκος και σε πλάτος από το original, καθώς η πρότασή του έχει μήκος 4.780 χιλιοστά, πλάτος 2.045 χιλ. και ύψος 1.143 χιλ.

Για τη λειτουργία του αυτόνομου συστήματος οδήγησης, υπάρχουν κάμερες και αισθητήρες στη μαύρη λωρίδα που τυλίγεται γύρω από το αυτοκίνητο. Ενώ το DMC-12 κατέχει μια ξεχωριστή θέση στις καρδιές πολλών ανθρώπων, ο Guerra μας είπε ότι άλλαξε κυριολεκτικά τη ζωή του. Ο ίδιος σημείωσε πως «Από τότε που είδα το αυτοκίνητο στο Back to the Future, ήξερα ότι θα γινόμουν σχεδιαστής αυτοκινήτων». Αυτό επιβεβαιώθηκε καθώς σχεδιάζει αυτοκίνητα από το 2008 και έχει εργαστεί σε πολλές εταιρείες τα τελευταία χρόνια, συμπεριλαμβανομένης και της Rimac.

Με πληροφορίες από: newsauto.gr

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις