Μία από τις πιο προσιτές προτάσεις ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων στην ευρωπαϊκή αγορά είναι το Dacia Spring. Κι αυτό γιατί το ηλεκτροκίνητο crossover, η διάθεσή του οποίου έχει ήδη ξεκινήσει στη γαλλική αγορά, προσφέρεται -συνυπολογίζοντας και τις κρατικές επιδοτήσεις- από 12.403 ευρώ.

Το Γαλλικό κράτος προσφέρει χορήγηση στους αγοραστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων, κάτω των 45.000 ευρώ, ισάξια με το 27% του κόστους αγοράς, συμπεριλαμβανομένων των φόρων, και ένα επιπλέον επίδομα 2.500 ευρώ αν η αγορά του αυτοκινήτου γίνει με την ανταλλαγή ενός οχήματος με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Το Spring θα είναι διαθέσιμο με 2 πακέτα εξοπλισμού. Το πρώτο είναι το Confort, το οποίο προσφέρει σύστημα κλιματισμού, μια οθόνη 3,5 ιντσών με την υποστήριξη Bluetooth, θύρα USB και υφασμάτινη ταπετσαρία.

Το δεύτερο πακέτο είναι το Confort Plus,το οποίο προσθέτει μία οθόνη ψυχαγωγίας με δυνατότητα smartphone mirroring,ένα πακέτο εσωτερικού χρώματος με θέμα το πορτοκαλί και μεταλλικό χρώμα.

Το Dacia Spring θα διατεθεί αρχικά στην Ευρώπη με την εταιρία διαμοιρασμού αυτοκινήτων Zity ως πρώτο πελάτη.

Με βάση ένα concept το 2019 το Spring είναι προορισμένο για χρήση σε αστικές περιοχές. Χρησιμοποιεί έναν ηλεκτρικό κινητήρα απόδοσης 44 ίππων και 124Nm ροπής, τροφοδοτούμενος από μία μπαταρία 26.8 kWh.

Αυτό του δίνει αυτονομία έως 225 χιλιόμετρα και την ικανότητα γρήγορης φόρτισης με ρυθμό 30kW από έναν φορτιστή τύπου CCS DC. Η τελική του ταχύτητα είναι περιορισμένη στα 100km/h και ο κύκλος περιστροφής είναι 4,8 μέτρα.

Το Spring φτάνει σε μήκος τα 3,73 μέτρα, ωστόσο, η Dacia διαβεβαιώνει τους καταναλωτές ότι έχει αρκετό χώρο για 4 ενήλικες. Ο χώρος αποθήκευσης είναι 300 λίτρα και αυξάνεται στα 600 αν τα δύο πίσω καθίσματα είναι κάτω. Επίσης υπάρχει και ένας μικρός χώρος αποθήκευσης στο μπροστινό μέρος χωρητικότητας 23 λίτρων.

Η έκδοση για τις εταιρίες διαμοιρασμού αυτοκινήτων θα είναι διαθέσιμες με ανθεκτικά καθίσματα από τεχνητό δέρμα και ζάντες 14 ιντσών, ενώ η βαν έκδοση του θα παραλείψει τα 2 πίσω καθίσματα για να έχει χωρητικότητα 800 λίτρων.

Οι προπαραγγελίες για το τετραθέσιο Spring ξεκινάνε στις 20 Μαρτίου, ενώ το διθέσιο μοντέλο θα έρθει στην αγορά το 2022.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις