Η Renault S.A. ανακοίνωσε την πώληση ολόκληρης της συμμετοχής της στην Daimler AG έναντι 1,14 δισ. ευρώ μέσω μιας επιταχυνόμενης διαδικασίας bookbuilding. Η Renault είχε καταγράψει το 2020 ετήσιες καθαρές ζημίες 9 δισ. ευρώ. Πρόκειται για 16.448.378 μετοχές που αντιπροσωπεύουν το 1.54% του μετοχικού κεφαλαίου της Daimler, οι οποίες διατέθηκαν έναντι 69,50 ευρώ ανά μετοχή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, «τα έσοδα από την πώληση θα επιτρέψουν στη Renault να επιταχύνει την οικονομική απομόχλευση της αυτοκινητιστικής δραστηριότητας της». Οι εταιρείες Renault και Daimler έχουν δηλώσει πως η βιομηχανική συνεργασία τους, που κρατά εδώ και μία δεκαετία, θα συνεχιστεί.

Η Renault προειδοποίησε τους επενδυτές τον περασμένο μήνα, πως ακολουθεί ακόμη ένας χρόνο γεμάτος προκλήσεις. Ήδη το 2020, σημείωσε ετήσιες καθαρές ζημίες ύψους 9 δισ. ευρώ, περισσότερες από τις προβλεπόμενες.

Η εξαργύρωση του μετοχικού κεφαλαίου της στην Daimler της επιτρέπει να εξοφλήσει χρέη και να προστατεύσει την πιστοληπτική της φερεγγυότητα, μετά τις αρνητικές αξιολογήσεις από την Moody’s Investors Service και την Standard & Poor.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις