Τα ελαστικά είναι ζωτικής σημασίας για την οδική ασφάλεια, καθώς αποτελούν το μοναδικό σημείο επαφής ενός αυτοκινήτου με το οδόστρωμα, γι’ αυτό πρέπει να βρίσκονται πάντοτε σε άριστη κατάσταση. Ένα αυτοκίνητο δεν μπορεί να είναι ασφαλές εφόσον τα ελαστικά του βρίσκονται σε κακή κατάσταση, ακόμα και όταν εφοδιάζεται με όλα τα σύγχρονα συστήματα ενεργητικής ασφαλείας. Τα ελαστικά συμβάλλουν όχι μόνο στο ασφαλές φρενάρισμα και την καλή πρόσφυση ενός οχήματος, αλλά επίσης στην άνεση και την οικονομία καυσίμων.

Και μπορεί η περίοδος της πανδημίας να μας κρατά στο σπίτι καθώς τα περιοριστικά μέτρα δεν μας επιτρέπουν να μετακινούμαστε ιδιαίτερα, πόσω μάλλον να κάνουμε μακρινά ταξίδια, εντούτοις δεν πρέπει να αμελούμε τον έλεγχο των ελαστικών μας. Ούτε βεβαίως να πιστεύουμε στο μύθο πως κάνουμε οικονομία καθυστερώντας την αλλαγή ελαστικών στο αυτοκίνητο. Ένα σετ ελαστικών για ένα συμβατικό αυτοκίνητο που έχει διάρκεια ζωής περίπου 4 χρόνια ή 40.000 km και εμείς το αλλάξουμε στα 5 χρόνια ή 50.000 km, θα «εξοικονομήσουμε» ένα σετ ελαστικών μετά από 20 χρόνια ή 200.000 km. Πιο πιθανό είναι να έχουμε αλλάξει αυτοκίνητο νωρίτερα.

Πέρα, όμως, από αυτό, ένα αυτοκίνητο με παλαιά και φθαρμένα ελαστικά εκπέμπει βλαβερά σωματίδια, εκπομπές που είναι πάνω από 1.000 φορές μεγαλύτερες από τις αντίστοιχες των συστημάτων εξαγωγής τους. Και όσο πιο μεγάλο και «βαρύ» είναι το όχημα που διαθέτει κάποιος, όπως για παράδειγμα τα SUV αλλά και τα πάσης λογής EVs, τόσο μεγαλύτερη είναι η περιβαλλοντική ζημιά.

Επομένως, εύκολα μπορεί κανείς να αντιληφθεί ότι στο αυτοκίνητό μας είναι ανάγκη να έχουμε ένα ελαστικό φιλικό προς το περιβάλλον με επιδόσεις που φτιάχτηκαν να διαρκούν. Σχεδιασμένο, δηλαδή, με βάση την ανάλυση του κύκλου ζωής, με στόχο την ελαχιστοποίηση των περιβαλλοντικών του επιπτώσεων. Με τη χαμηλότερη αντίσταση κύλισης στην κατηγορία του, ώστε ο κάτοχος να εξοικονομεί καύσιμα, να μειώνει τις εκπομπές CO2 και να αυξάνει την αυτονομία του οχήματος. Με ουδέτερο ισοζύγιο CO2 τη στιγμή που το αγοράζετε και σχεδιασμένο για να προσφέρει επιδόσεις υψηλού επίπεδου, από το πρώτο μέχρι το τελευταίο χιλιόμετρο.

Και αν διαβάζοντας αυτά τα κριτήρια, δυσκολεύεστε να πιστέψετε πως μπορεί μια εταιρεία να συγκεντρώνει όλα αυτά τα θετικά χαρακτηριστικά… Κι όμως.

Από το Μάρτιο του 2021, οι οδηγοί επιβατικών οχημάτων, sedan και μικρών SUV με κινητήρα εσωτερικής καύσης, καθώς και οι οδηγοί υβριδικών ή ηλεκτρικών οχημάτων, μπορούν να εξοπλίζουν τα οχήματά τους με τα νέα ελαστικά MICHELIN e.PRIMACY. Αυτή η νέα γκάμα ελαστικών προσφέρει ένα συναρπαστικό συνδυασμό επιδόσεων υψηλού επιπέδου, ενεργειακής αποτελεσματικότητας και βιώσιμης κινητικότητας.

Η τεχνολογία MaxΤouch Construction βελτιστοποιεί το ίχνος των ελαστικών στο οδόστρωμα, κατανέμοντας ομοιόμορφα τις δυνάμεις επιτάχυνσης κι επιβράδυνσης, προσφέροντας μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Επίσης, σε συνεργασία με το Livelihoods Carbon Funds, αντισταθμίζονται οι εκπομπές CO2 που σχετίζονται με την παραγωγή των ελαστικών, από την εξαγωγή των πρώτων υλών έως τη μεταφορά στον πελάτη.

Για όλο τον Απρίλιο, με την αγορά 4 ePrimacy κερδίζεις δωροεπιταγή Πλαίσιο 30 (για 14-17 ίντσες) ή 60 ευρώ (για 18+ ίντσες) και ταυτόχρονα μπαίνεις στην εβδομαδιαία κλήρωση για να κερδίσεις ένα ηλεκτρικό ποδήλατο NILOX DOC X7. Βρείτε την προσφορά εδώ για να δηλώσετε συμμετοχή.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις