Αυτό είναι το νησί της Ευρώπης στο οποίο απαγορεύονται οι άνδρες
Το SuperShe Island βρίσκεται στα ανοιχτά της Φινλανδίας, καλύπτει 8,5 στρέμματα και διαθέτει τέσσερις πολυτελώς ανακαινισμένες ξύλινες κατοικίες που φιλοξενούν έως 10 άτομα η κάθε μία.

Έχεις νιώσει ποτέ ότι θέλεις να τα παρατήσεις όλα και να εξαφανιστείς σε ένα νησί μόνο για σένα; Ε, λοιπόν, η Kristina Roth δεν το είπε απλώς, το έκανε. Αγόρασε το δικό της ιδιωτικό νησί στη Βαλτική Θάλασσα, το ανακαίνισε πλήρως και το μετέτρεψε σε έναν επίγειο παράδεισο αποκλειστικά για γυναίκες. Οι άνδρες; Απαγορεύονται.
Το SuperShe Island βρίσκεται στα ανοιχτά της Φινλανδίας, καλύπτει 8,5 στρέμματα και διαθέτει τέσσερις πολυτελώς ανακαινισμένες ξύλινες κατοικίες που φιλοξενούν έως 10 άτομα η κάθε μία. Οι παροχές θυμίζουν πεντάστερο resort: φινλανδικές σάουνες, εγκαταστάσεις σπα, γκουρμέ γεύματα με farm-to-table φιλοσοφία, καθημερινές δραστηριότητες όπως γιόγκα, διαλογισμός, πεζοπορίες, μαθήματα μαγειρικής και fitness.
«Το καλοκαίρι περπατάς και βλέπεις μόνο βατόμουρα — είναι ένας μικρός ουτοπικός κόσμος», λέει η Roth στο CNBC.
Από τα coding rooms στις business κορυφές
Η Kristina Roth, με καταγωγή από τη Γερμανία, ξεκίνησε την καριέρα της από το μηδέν, μόνη της, χωρίς επενδυτές, δημιουργώντας την IT εταιρεία Matisia Consultants, την οποία έφτασε να αποφέρει 65 εκατ. δολάρια ετησίως πριν την πουλήσει. Όμως η πορεία της στον ανδροκρατούμενο κόσμο της τεχνολογίας δεν ήταν εύκολη.
«Ως γυναίκα στον χώρο της πληροφορικής, άκουσα πολλές φορές ‘εσύ τι κάνεις εδώ, ξανθούλα;’», θυμάται. Σε επαγγελματική συνάντηση ως CEO, οι πελάτες θεώρησαν αυτονόητο ότι ο... μεγαλύτερος σε ηλικία άνδρας που την συνόδευε ήταν το αφεντικό.
Πώς γεννήθηκε η ιδέα της SuperShe
Αφού πούλησε την εταιρεία της, άρχισε να ταξιδεύει, να γνωρίζει γυναίκες από όλο τον κόσμο και να εμπνέεται. Όμως η τυπική μορφή των networking events την άφηνε αδιάφορη.
«Ήταν βαρετά. Όλες δίναμε απλώς κάρτες. Ήθελα κάτι διαφορετικό: να σε γνωρίσω ενώ κάνουμε σέρφινγκ ή πεζοπορία, να πούμε ‘μου αρέσεις, σου αρέσω, ας βοηθήσουμε η μία την άλλη’», λέει. Κάπως έτσι γεννήθηκε η SuperShe Society, που σήμερα αριθμεί 3.000 μέλη.