Χνάρης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Τα παπαγαλάκια μου επιτίθενται για να αποποιηθούν των ευθυνών τους
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ μίλησε από το βήμα της Ολομέλειας για την πολύκροτη υπόθεση και τη φερόμενη εμπλοκή του, κάνοντας λόγο για «αστεία επιχειρήματα» εις βάρος του.

Απάντηση στα «παπαγαλάκια», όπως τα χαρακτήρισε, που τον στοχοποιούν για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ προκειμένου «να αποποιηθούν τις ευθύνες τους», έδωσε ο Μανώλης Χνάρης.
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ μίλησε από το βήμα της Ολομέλειας για την πολύκροτη υπόθεση και τη φερόμενη εμπλοκή του, κάνοντας λόγο για «αστεία επιχειρήματα» εις βάρος του, τα οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, εδράζονται μόνο στο γεγονός ότι είχε διατελέσει θεματικός αντιπεριφερειάρχης πρωτογενούς τομέα Κρήτης έως και τον Απρίλιο 2021 και ότι κατάγεται από το Μυλοπόταμο.
Ο ίδιος κατέθεσε στα πρακτικά της Βουλής έγγραφα σύμφωνα με τα οποία μόνος αρμόδιος για το τμήμα κτηνιατρικής της Περιφέρειας Κρήτης ήταν ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης και όχι ο θεματικός όπως ήταν ο ίδιος, ενώ την εποπτεία της κτηνιατρικής βάσης δεδομένων την έχει μόνο το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
«Η Περιφέρεια δεν έχει καμία εμπλοκή με τον ΟΠΕΚΕΠΕ», υποστήριξε λέγοντας πως σύμφωνα με τα άρθρα 14 και 26 του Νόμου 2637/98 ο ΟΠΕΚΕΠΕ είναι ο μόνος Οργανισμός υπεύθυνος για τη διενέργεια ελέγχων σχετικά με τη νομιμότητα στην καταβολή ενισχύσεων.
Κατήγγειλε δε στοχοποίηση του κτηνοτροφικού κόσμου και παραγωγών της Κρήτης, υποστηρίζοντας πως «μια μειοψηφία δε μπορεί να χαρακτηρίζει τη συντριπτική πλειοψηφία των κτηνοτρόφων του νησιού».