Κορονοϊός: Έτσι δίνει ψωμί στους πελάτες φούρναρης στην Κοζάνη... [pics]
Κορονοϊος: Γιάννης Σιδέρης, με ένα ξύλο φουρνίσματος και προσέχοντας πολύ να κρατά απόσταση τουλάχιστον ενός μέτρου από τον πελάτη του δίνει τις δύο φραντζόλες. "Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο ο γνωστός παραδοσιακός φούρνος του Γιάννη Σιδέρη στα Ηπειρώτικα της Κοζάνης προμηθεύει το ψωμί στους πελάτες, όπως δείχνουν οι παρακάτω φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στα κοινωνικά του δίκτυα" γράφει το Kozanilife.gr, δημοσιεύοντας τις φωτογραφίες.
O κύριος Σιδέρης έχει απασχολήσει ξανά φέτος (με πολύ θετικό τρόπο επίσης) την δημοσιότητα, όταν στον φούρνο του έφτιαξε ένα κιχί διαστάσεων 2,08 × 2 μέτρα ,το οποίο προσφέρθηκε σε εκατοντάδες κομμάτια την Κυριακή της Μικρής Αποκριάς. Όπως γράφει το siatista.info, η Κριτική Επιτροπή, μέλη του φανού του Αγίου Δημητρίου απένειμαν ένα Μισελέν... λάστιχο στον φούρναρη.
Αυτά τις Απόκριες. Και τα Χριστούγεννα όμως, δεν ακολουθεί την πεπατημένη, καθώς αντί για τις γλυκές βασιλόπιτες ετοιμάζει αλμυρές παραδοσιακές... με φλουρί βέβαια. Όπως γράφει το Prlogos.gr, η κατεξοχήν παραδοσιακή κοζανίτικη πίτα των ημερών είναι η κρεατόπιτα και η κιμαδόπιτα. Οι αλμυρές πίτες έχουν φλουριά, όπως και οι άλλες πρασόπιτες, σπανακόπιτες, τυρόπιτες των ημερών. Με ό,τι μείνει από τα υλικά, ο κ. Σιδέρης ετοιμάζει άλλες πίτες και τις μοιράζει εκεί που υπάρχει ανάγκη.
Σε συνέντευξή του στο kozan.gr, είχε μιλήσει για την κρίση και για την πτώση στην κατανάλωση που παρατήρησε. Σε ερώτηση αν επέστρεψε το τεφτέρι, είχε πει: "Υπάρχει και αυτό, επανήλθε μετά το 2015. Δεν είναι ευτυχώς όπως ήταν κάποτε, υπάρχει σε πολύ μικρό βαθμό. Τα χρόνια που ήμουν εγώ πιτσιρικάς υπήρχε τετράδιο ολόκληρο, το έχω κρατήσει αυτό το τεφτέρι, ήταν του πατέρα μου".