Ο Λάρι Γκαγκόσιαν πρόκειται να ανοίξει μια νέα γκαλερί στην Αθήνα αυτό το φθινόπωρο με μια έκθεση μαρμάρου και έργα σε χαρτί από τον αμερικανό μινιμαλιστή Brice Marden, ο οποίος δημιούργησε για χρόνια στην Ελλάδα. Η έκθεση του Marden θα διαρκέσει από τις 24 Σεπτεμβρίου έως τις 19 Δεκεμβρίου στο νέο χώρο της γκαλερί στην οδό  Αναπήρων Πολέμου 22 στην Αθήνα.
Ο Γκαγκόσιαν είχε μια μικρότερη γκαλερί στην πόλη από το 2009, η οποία εγκαινιάστηκε με μια έκθεση του Cy Twombly.

Όπως δηλώνει όμως στο theartnewspaper.com η διευθύντρια της Gagosian Athens Χριστίνα Παπαδοπούλου, “μετακομίζει σε ένα μεγαλύτερο, ανεξάρτητο νεοκλασικό κτίριο στην ίδια γειτονιά και προσφέρει στους καλλιτέχνες μας έναν εκτεταμένο εκθεσιακό χώρο ενώ μας επιτρέπει να συνεργαστούμε περαιτέρω με τους συλλέκτες”


Ο Marden είχε μια παραθεριστική κατοικία στην Ύδρα και το καλοκαίρι του 1981, άρχισε να ζωγραφίζει μπαρ και αφηρημένες μορφές χρώματος σε θραύσματα από μάρμαρο τοπικής προέλευσης, κάτι που κράτησε για περίπου20 χρόνια. Μια επιλογή από αυτά τα μάρμαρα θα παρουσιαστεί στην έκθεση, η πρώτη ατομική έκθεση του καλλιτέχνη στην Ελλάδα εδώ τέσσερις δεκαετίες, μαζί με μια ομάδα σχεδίων του Marden σε χαρτί σχεδιασμένα με μελάνι


«Δεν μπορώ να σκεφτώ έναν πιο κατάλληλο καλλιτέχνη για να ανοίξει τον νέο χώρο στην Αθήνα από τον Brice Marden», λέει ο Larry Gagosian. “Το μάρμαρο που χρησιμοποιήθηκε για αυτούς τους πίνακες βρέθηκε στο νησί της Ύδρας, όπου ο Brice είχε ένα στούντιο για 50 χρόνια. Είναι σχεδόν σαν μια επιστροφή.”
Η κ. Παπαδοπούλου προσθέτει ότι, ενώ η αγορά της τέχνης μπορεί να είναι μικρή, “η Ελλάδα φιλοξενεί μερικές σημαντικές συλλογές σύγχρονης τέχνης και υπάρχει μια ταχέως αναπτυσσόμενη ζωντανή σκηνή νέων συλλεκτών.” Η χώρα φιλοξενεί επίσης ένα μικρό αλλά ενεργό αριθμό γκαλερί σύγχρονης τέχνης.

Εν τω μεταξύ, ο Γκαγκόσιαν επιβεβαίωσε στο Artnet ότι η γκαλερί θα αναλάβει να λειτουργήσει μέρος του πρώην σπιτιού του Marciano Art Foundation, έναν πρώην μασονικό ναό στη λεωφόρο Wilshire στο Λος Άντζελες. Ο μεγάλος έμπορος ξεκίνησε να πουλάει πόστερς στην πόλη και έχει έναν επίσης εμβληματικό χώρο στο Μπέβερλι Χιλς. Από τον Ιανουάριο του 2021, ο Γκοσγκόσιαν σχεδιάζει να εκθέσει και στην Πινακοθήκη Θεάτρου του κτιρίου του Wilshire, το οποίο επί του παρόντος διατίθεται στην αγορά για 13,9 εκατομμύρια δολάρια.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις