Ένας μουσικός από κάθε χώρα, 197 στο σύνολό τους, σχημάτισαν την ”Ορχήστρα της Γης”, μια προσπάθεια που διενεργήθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της μουσικής σε αυτή την κλίμακα. Το αποτέλεσμα μπορεί κάλλιστα να αποτελέσει παράδειγμα της ικανότητας των ανθρώπων να ξεπερνούν τα σύνορα που τους έχουν επιβληθεί, φυσικά και πολιτιστικά, και να συνεργάζονται αρμονικά.

Το αποτέλεσμα αυτής της συγκινητικής προσπάθειας, ονομάζεται ”Together is beautiful” – ”Μαζί είναι ωραία” -, και ηχογραφήθηκε σε διαφορετικά μέρη της γης. Κατόπιν έγινε μίξη των ηχογραφήσεων, αλλά και δημιουργήθηκε ένα ντοκιμαντέρ, το οποίο και παρουσιάζει τις ιστορίες ορισμένων από τους μουσικούς της ”Ορχήστρας της Γης”.

Μέλος της ορχήστρας από το Καμερούν, η Olgha Nk, υποστήριξε πως το εγχείρημα χρειάστηκε τρία χρόνια για να ολοκληρωθεί, ενώ δήλωσε πως είναι σαν “ολόκληρος ο κόσμος να κρατιέται από το χέρι”. Παράλληλα, άλλοι μουσική του συνόλου, εκφράζουν το πόσο τους συνεπήρε και τους συγκέντρωσε το ενοποιητικό στοιχείο του εγχειρήματος.

Τον Μάιο του 2019, 57 μέλη από τα 197 της Ορχήστρας της Γης, συναντήθηκαν στο Λονδίνο, και συγκεκριμένα στα Abbey Road Studios, με σκοπό να θέσουν τις απαραίτητες βάσεις για το μουσικό τραγούδι που είδε το φως της δημοσιότητας χθες, 3 Δεκεμβρίου.

Το εν λόγω κομμάτι υλοποιήθηκε υπό την επίβλεψη του τιμημένου με BAFTA συνθέτη Τζορτζ Φέντον, ωστόσο, αρκετοί από τους μουσικούς αυτοσχεδίασαν γύρω από τις μελωδίες και τα θέματά του, με αποτέλεσμα συνδυασμούς μουσικών στυλ και ύφους, χρησιμοποιώντας παραδοσιακά και μοναδικά μουσικά όργανα, τα οποία υπάρχουν μόνο στις χώρες τους.

Ο Ρουμάνος μουσικός, Μισέλ Κρέτσου, υποστήριξε ότι αισθάνεται πως το μουσικό αυτό κομμάτι ήταν ακριβώς αυτό που χρειαζόταν ο κόσμος αυτήν τη στιγμή: “περισσότερες συνεργασίες με όλους”, όπως ανέφερε.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις