Το “AGORA II – Δεσμώτες” θα προβληθεί από την ΕΡΤ 2, τη Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου στις 23:15, ενώ θα μεταδίδεται ταυτόχρονα στο ERTflixOfficial. Η Small Planet Productions του Γιώργου Αυγερόπουλου αναφέρει: “Μετά από έξι επίσημες συμμετοχές σε διεθνή φεστιβάλ, μία διάκριση και την παγκόσμια πρώτη τηλεοπτική προβολή του στο γάλλο-γερμανικό δίκτυο Arte, το πολυσυζητημένο ντοκιμαντέρ έρχεται στην ελληνική τηλεόραση”.

Και προστίθεται: “Το AGORA II – Δεσμώτες που βγήκε στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες τον Φεβρουάριο του 2020, χαρακτηρίστηκε από τον τύπο ως «ιστορικό ντοκουμέντο» και «κιβωτός μνήμης». Αφηγείται τα τελευταία πέντε χρόνια της ελληνικής οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, μέσα από τα μάτια των πρωταγωνιστών της: του Αλέξη Τσίπρα, του Γιάνη Βαρουφάκη, της Μάγδας Φύσσα, του Ζακ Κωστόπουλου, του Τζουάν και της Νερμίν, προσφύγων από τη Συρία. Με μοναδικό υλικό και σπάνιες οπτικοακουστικές καταγραφές από τα παρασκήνια των διαπραγματεύσεων μεταξύ της τότε ελληνικής κυβέρνηση και των πιστωτών της χώρας και με σύμμαχο τον χρόνο, ο Αυγερόπουλος ακολουθεί τους πρωταγωνιστές του μέχρι το τέλος, δημιουργώντας ένα μοναδικό, πολυεπίπεδο ντοκιμαντέρ, τον καθρέφτη μιας βαρύτατα τραυματισμένης κοινωνίας.

AGORA II – Δεσμώτες

📽 Πρώτη τηλεοπτική μετάδοση στην ελληνική τηλεόραση

📌 ΕΡΤ2 – Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου @ 23:15 | Με…

Posted by Small Planet Productions on Tuesday, January 19, 2021

To τρέιλερ του ντοκιμαντέρ

Μιλώντας στην Αυγή για το ντοκιμαντέρ και τον τρόπο που συνέλλεξε το υλικό του, ο Γιώργος Αυγερόπουλος είχε πει: “Τους έκανα μια πρόταση όταν ξεκινούσα το γύρισμα της ταινίας και την αποδέχτηκαν. Τώρα, γιατί την αποδέχτηκαν; Νομίζω για τρεις λόγους: Πρώτον, ότι τους ενδιέφερε να μπορούν να πουν αυτοί την ιστορία, και όχι κάποιοι άλλοι, οι οποίοι προφανώς θα ήθελαν, δεύτερον ότι κατανόησαν τη σημασία του ιστορικού τεκμηρίου, για τους μελλοντικούς θεατές αλλά και τους ιστορικούς ερευνητές, και τρίτον, ενδεχομένως, γιατί μάλλον είχαν εμπιστοσύνη σε μένα, γνωρίζοντας τη δουλειά μου μέχρι εκείνη τη στιγμή”.

Σε ερώτηση για το αν η αναμέτρηση ήταν “ιδεολογική” αναφέρει: “Ήταν η πρώτη φορά που στην Ευρώπη της κρίσης το δόγμα του νεοφιλελευθερισμού βρέθηκε να συγκρούεται ανοιχτά με μια αριστερή κυβέρνηση, που τόλμησε να το αμφισβητήσει. Και προφανώς αυτή η αναμέτρηση δεν αφορούσε μόνο την οικονομία. Ήταν μια ιδεολογικοπολιτική αναμέτρηση τεράστιας σημασίας. Η νίκη του ευρωπαϊκού κατεστημένου λειτούργησε σαν σκληρό ‘μάθημα’ προς πολλές κατευθύνσεις. Και στο ίδιο διάστημα έχουμε τις ‘σημαδιακές’ δολοφονίες του Παύλου Φύσσα και του Ζακ Κωστόπουλου“.

Για την απόσυρση της δημόσιας τηλεόρασης από την παραγωγή, είχε δηλώσει: “Ναι, η ΕΡΤ υπαναχώρησε από τη ‘δήλωση δέσμευσης’ που μας είχε δώσει αρχικά, για τη συμμετοχή της στην παραγωγή. Να ξεκαθαρίσω ότι η ‘δήλωση δέσμευσης’ είναι διεθνής όρος για τις οπτικοακουστικές παραγωγές και είναι πρωτάκουστο ότι κάποιος υπαναχώρησε και καταστρατήγησε αυτή τη δέσμευση. Οι ξένοι συμπαραγωγοί εκνευρίστηκαν πολύ όταν το έμαθαν. ‘Ποιος θα καλύψει αυτό το κενό χρηματοδότησης, των 15.000 ευρώ;’ – που ήταν το ποσό συμμετοχής της ΕΡΤ. Οπότε, τους είπαμε να μην ανησυχούν και ότι θα το καλύψει η δική μας εταιρεία, η Small Planet“.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις